Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Goforlocal-prisen 2019

oktober 2019 @ 16:00 - 20:00

KOM TIL GOFORLOCAL-PRISEN 2019

 Onsdag den 30. oktober 2019 i Food Innovation House i Vejle 

Få en plads i salen når vi kårer vinderne!



Der er lagt op til et brag af en fest når vi hylder landets bedste gårdbutikker og lokalproducenter!

Festen åbnes med to oplægsholdere, som på hver deres måde giver indblik i både nutid og fremtid indenfor lokale fødevarer.

Forbrugereksperten Flemming Birch giver os friske nye vinkler på hvordan vi kommer til at købe fødevarer i fremtiden, hvad de store supermarkedskæder håber på og bekymrer sig over, og hvilken rolle lokale fødevarer kunne tænkes at spille i den sammenhæng.

Debattør og Udviklingsdirektør i den uafhængige, fødevarepolitiske tænketank Frej, Iben Krog Rasmussen, gør os klogere på virkeligheden mellem yderfløjene i klimadebatten, når det kommer til fødevarer, arbejdet i tænketanken og hendes tanker om Danmarks fremtid som fødevareproducerende land.

Som afrunding på hjernegymnastikken serveres en let anretning med fokus på lokale råvarer, før end prisfesten starter.


Priserne

Ved prisfesten uddeles 3 priser.  Udover hovedprisen til de bedste af de bedste, ”Danmarks bedste gårdbutik 2019” og ” Danmarks bedste lokalproducent 2019”, uddeles tillige specialprisen, årets ildsjæl, som er en personlig pris.

Konkurrencen har været i gang i over 3 måneder, og flere tusinde forbrugere har stemt på mere en 100 forskellige gårdbutikker og lokalproducenter. Spændingen bliver udløst den 30. oktober, når navnene på vinderne offentliggøres ved prisfesten.

Program
 

  • 16.15 – Velkomst
  • 16.30 – Fordrag & underholdning
  • 17.45 – Pause
  • 18.00 – Let anretning
  • 19.00 – Prisoverrækkelse
  • 16.00 – Dørene åbnes
  • 20.30 – Arrangementet slutter

 


Hvem kan modtage prisen?

Selvom der ikke findes en entydig definition af begrebet lokal, betyder det i de fleste tilfælde at produktet er skabt i nærheden af forbrugeren (f.eks. samme egn eller region). Det kan ligeledes betyde at produktet har unikke smagsmæssige eller kulturelle karakteristika forbundet med en bestemt lokation. Ligeledes er det for manges forståelse af begrebet heller ikke ligegyldigt, hvilken type produkt, der er tale om. I goforlocal’s definition, handler det i høj grad også om ansvarlighed og gennemsigtighed overfor forbrugeren og lokalsamfundet, hvilket indebærer:

  • At jeg som forbruger kan forholde mig til de fødevarer jeg spiser ved at vide hvor de kommer fra, hvem der har fremstillet dem og under hvilke konditioner.
  • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, ikke belaster planeten mere end højest nødvendigt grundet unødig transport eller overemballering.
  • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, i så høj grad det er muligt er det bedste alternativ når det lokale klima og årstid tages i betragtning.
  • At produktion og forsyningskæde, i det omfang det er muligt, bidrager positivt til lokalmiljøet.

Så er der i overvejende grad om butikker eller producenter der fremstiller eller sælger lokale varer, kan man henover sommeren stemme på sin favorit-producent eller butik via goforlocal.dk.


Hvem er finalisterne?

På baggrund af flere tusinde forbrugerstemmer afgivet i løbet af året på goforlocal.dk, opstilles de 3 kandidater med flest stemmer indenfor hver kategori priserne.


Nominerede producenter 2019
Nominerede gårdbutikker 2019


Hvem er dommerne?

I samarbejde med bl.a. Food innovation House, nedsættes en jury, som på baggrund af deres faglige kompetencer, foretager vurdering og udvælgelse af vinder, blandt de nominerede. Det tilstræbes at jurymedlemmerne har faglig ekspertise indenfor hhv. forbrugeradfærd og detailhandel, Gastronomi og samt bæredygtighed og samfundsforhold.


Flemming Birch
Partner i Birch & Birch og en af landets absolut skarpeste hjerner når det kommer til trends inden for forbrug, fødevarer og detailhandel. Han har i de seneste 17 år arbejdet som konsulent for et væld af fødevarevirksomheder, detailkæder, organisationer og offentlige myndigheder. Derudover har han præsteret tæt ved 500 foredrag, skrevet hundredvis af artikler og udgivet to bøger.Han bruges ofte som ekspert i medierne, når radio eller tv mangler en skarp analyse, der kan hjælpe os andre til at forstå, hvad det i virkeligheden er der sker ude i butikkerne eller hjemme i samtalekøkkenet.

Iben Krog Rasmussen
Udviklingsdirektør og medstifter af Tænketanken Frej, som er landets eneste uafhængige, fødevarepolitiske tænketank som arbejder for et mere bæredygtigt fødevaredanmark. Med både hjerne og hjerte rettet mod et bæredygtigt landbrug, i imponerende mængde, er det ikke tilfældigt Iben for nyligt var blandt de 500 inviterede til Youth Climate Summit i New York, hvor hun også deltog i debatten på Global Climate Action Summit og at hun er valgt til i regeringens ungeklimaråd.
Hun er desuden ivrig blogger i landets dagblade og flittig bidragsyder til mediebilledet. Bl.a. i debatten med Clement på DR2 og i Romerriget om landbrug på Radio24syv.


Per Mandrup
Leder af Culinary Institute kunne for nogen lyde som selvudnævnt titelstaffage. Det er dog på ingen måde tilfældet med Per for få har, som han, noget at have det i. Udover at have drevet en michelin-restaurant i 6 år har han været med til at vinde adskillige kokkemedaljer, hvilket bl.a. inkluderer OL-guld med Rasmus Kofoed, i de 8 år han var kokkelandsholdstræner. Hans arbejde, gennem flere årtier, som dommer i internationale kokkekonkurrencer betyder bl.a. at han i dag er næstformand i verdenssammenslutningen af kokke, og at han i 2013 blev tildelt Cordon Rouge, som er den største hædersbevisning indenfor nordisk gastronomi.
Per har desuden arbejdet med fødevareinnovation siden 2010 og står i dag i spidsen for Danmarks første madlaboratorium, er formand for foreningen Madværket, hvor kokke og mindre producenter arbejder for at fremme brugen af lokale råvarer.


Hvad kigger dommerne på?

Udover de mange kommentarer fra forbrugere der har stemt på deres favoritgårdbutik eller favoritproducent henover indgår en række kriterier, som dommerne tager udgangspunkt i.

ÅRETS LOKALPRODUCENT
  • Udvælges med fokus på:
  • Forbrugerens værdi ved at købe lokale fødevarer.
  • Den lokale egenart og madkultur men også på de særlige kulinariske kvaliteter, metoder eller den formidling, der gør det muligt for forbrugeren at anvende lokale råvarer i dagligdagen.
  • Det lokale og folkelige engagement og udbredelse af interessen for lokale fødevarer og det lokale arbejde med innovative eller egnsbestemte fødevarekvaliteter.
ÅRETS GÅRDBUTIK
  • Udvælges med fokus på:
  • Forbrugerens mulighed for og oplevelse ved at købe lokale fødevarer.
  • Det enestående og unikke, men også på det beskedne og den mere lokalt forankrede og drevne indsats, der kan løfte en indkøbsoplevelse, eller give adgang til råvarer, som rummer særlige kulinariske kvaliteter.
  • Det lokale og folkelige engagement og udbredelse af interessen for lokale fødevarer.
ÅRETS ILDSJÆL
  • Uddeles for at:
  • Påskønne og opmuntre aktører, såsom ildsjæle, foreninger, lokalråd, landsbyråd, o.lign. til at fortsætte det gode arbejde med at fremme lokale fødevarer.
Se fede foredrag og ellevilde vindere!


 

 

Vi glæder os til en rigtig hyggelig og inspirerende eftermiddag

 

Bedste hilsner

goforlocal-teamet

 

Ved spørgsmål, så skriv til info@goforlocal.dk eller ring til Niels Høegmark på 53770380

 

 

Detaljer

Dato:
oktober 2019
Tidspunkt:
16:00 - 20:00
Begivenhed Tags:
, , , ,
Hjemmeside:
https://goforlocal.dk/events/

Arrangør

goforlocal
Telefon:
+45 53770380
E-mail:
info@goforlocal.dk
Hjemmeside:
https://goforlocal.dk/

Sted

Food Innovation House
Lysholt Allé 3
Vejle, 7100 Danmark
+ Google Maps

Skriv en kommentar