Fårehavegård Økologi

Fårehavegård er et økologisk landbrug beliggende på naturskønne Sydfyn i nærheden af Svendborg. I gårdens æblebod kan... Læs mere

Fårehavegård Økologi

Herredsfogedvej 10
5700 Svendborg
Få rutevejledning
+45 23820959
faarehavegaard@mail.tele.dk

Åbningstider

Mandag Åben for selvbetjening
Tirsdag Åben for selvbetjening
Onsdag Åben for selvbetjening
Torsdag Åben for selvbetjening
Fredag Åben for selvbetjening
Lørdag Åben for selvbetjening
Søndag Åben for selvbetjening

Varer i butikken

Oksekød Oksekød
(Kontakt os)
Æbler Æbler
(Uden for sæson)
Saft & Most Saft & Most
(På lager)

Fårehavegård er et økologisk landbrug beliggende på naturskønne Sydfyn i nærheden af Svendborg. I gårdens æblebod kan man året rundt købe æblemost lavet af æbler fra deres egen æbleplantage. Mosten sælges både i 0,75 cl flasker og i 3 liters bag-in-box. I æblesæsonen, som løber fra august til januar, kan man også købe friske, håndplukkede æbler i boden. Alt køb i æbleboden foregår ved høflig selvbetjening.

Udover æbler kan man også købe økologisk oksekød på Fårehavegård. Oksekødet sælges som hele, halve eller kvarte stude, og prisen for kødet ligger mellem 44 kr./kg. og 49 kr./kg. plus slagteløn til slagteren for slagtning og udskæring. Det økologiske studekød er rigtig lækkert, mørt og smagfuldt, hvilket blandt andet skyldes, at studene udelukkende lever af græsensilage om vinteren og frisk græs i sommerhalvåret.

Kviehotel og studeopdræt

Fårehavegård drives af Majbritt og Karl, der købte gården af hans forældre i 1993. Gården huser i dag en æbleplantage med 17.000 træer og godt og vel 250 kreaturer. Parret driver et kviehotel, hvor de passer kvier for to økologiske mælkeproducenter på Fyn. Det vil sige, at kviekalvene flytter ind og bor på Fårehavegård, indtil de er klar til at få deres første kalv. Herefter vender de tilbage til deres fødegårde, hvor de bliver fuldvoksne malkekøer. Udover kvierne opdrætter Majbritt og Karl også stude, som de sælger slagtede til privatpersoner og lokale gårdbutikker.

Studene og kvierne går side om side på gårdens græsarealer, hvor de er inddelt efter størrelse, da lige børn, som bekendt, leger bedst. Hele sommerhalvåret tilbringer kreaturerne udenfor, hvor de lever af det friske, saftige græs på markerne. Om vinteren bliver de lukket ind i en varm, åben stald, hvor de har mulighed for at lægge sig godt til rette i bløde, halmstrøede båse. Gårdens kreaturer er en flot, broget flok at se på, da de tilhører forskellige racer og også tit er krydsninger imellem de forskellige racer. Det vil også sige, at kødet fra studene vil variere lidt afhængigt af hvilken race, man køber fra. Hvis man har fundet sig en favoritrace, kan det altid lade sig gøre at bestille specifikt fra den.

I Fårehavegårds store æbleplantage finder man ikke mindre end ni forskellige æblesorter, som bl.a. omfatter Santana-æblet, som selv æbleallergikere burde kunne tåle at sætte tænderne i. Der er ingen nedfaldsæbler i æblemosten fra Fårehavegård – i stedet bruges de æbler, der af én eller anden grund ikke er pæne nok til at blive solgt som spiseæbler. Æblerne, der skal mostes, sorteres fra allerede ved plukningen, hvilket giver en æblemost af allerhøjeste kvalitet.

Så slå et sving forbi æbleboden på Fårehavegård, hvis du vil have noget lækker æblemost til at slukke tørsten. Og kontakt endelig Majbritt og Karl, hvis kummefryseren skal fyldes med lækkert, mørt oksekød.