Frenderupgaard

Ved Grevinge på Nordvestsjælland ligger Frenderupgård i smukke omgivelser. Gården er et familielandbrug med økologiske…

Frenderupgaard

Odstrupvej 2
4571 Grevinge
Få rutevejledning
+45 24423045
frenderupgaard@gmail.com

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag Åben efter aftale
Lørdag Åben efter aftale
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Mælk Kontakt os
Oksekød Kontakt os

Ved Grevinge på Nordvestsjælland ligger Frenderupgård i smukke omgivelser. Gården er et familielandbrug med økologiske Jersey malkekøer og opdræt af stude. På gården sælges der økologisk oksekød og kød af ungkvæg af høj kvalitet. Derudover leverer de mælk til Øllingegaard Mejeri.

Siden 1995 har Hans Peter og Nete bestyret Frenderupgård. Lige så snart de købte gården, gik de i gang med at omlægge til økologi og satte 50 jerseykvæg ind i staldene. Gården var dog i dårlig stand, da de overtog den, så de byggede en helt ny stald i 2000. Det gav bedre forhold og plads til 110 køer.

Fokus på dyrevelfærd

Dyrevelfærd prioriteres højt på Frenderupgård. Derfor får småkalvene lov til at gå sammen to og to i en hytte med en lille udendørs forgård de to første levemåneder. Her fodres de bl.a. med varm sødmælk fra suttespand. Derved trives kalvene bedst muligt, og de får deres suttebehov og sociale behov tilfredsstillet.

Kviekalvene vokser op og indgår i besætningen som malkekøer, mens studene slagtes, når de er ca. 22 måneder gamle. Alle dyr går i fællesbokse på dybstrøelse i vinterhalvåret og har fri adgang til grovfoder. Kvæget går naturligvis på græs i sommerhalvåret.

Kødet sælges finparteret i pakker med ca. 30-35 kg svarende til et kvart dyr. Pakkerne indeholder reelle stykker fra såvel forpart som bagpart inkl, hakket kød. Stykkerne er påsat navn og er klar til at pakke i fryseposer. Indmad, suppeben, bryst og tværreb m.v. (ca. 30 %) er taget fra. Indmad og suppeben kan bestilles med uden beregning.