Jersore Galloway/Jershave Naturkød

På Nordfyn i de naturskønne områder omkring Bogense, tæt på Æbelø, finder du Jershave Naturkød/Jersore Galloway som blev…

Jersore Galloway/Jershave Naturkød

Karen Borchenfeldtsvej 2
5560 Aarup
Få rutevejledning
+45 26231291
kontakt@jersore-galloway.dk
http://www.jersore-galloway.dk/
https://www.facebook.com/JersoreGalloway/

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag Åben efter aftale
Lørdag 10:00 - 13:00
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Oksekød Kontakt os

På Nordfyn i de naturskønne områder omkring Bogense, tæt på Æbelø, finder du Jershave Naturkød/Jersore Galloway som blev etableret i 2006. Her kan du både købe hele, halve og kvarte dyr og derudover kan du købe diverse udskæringer. Man bestiller kødet ved Jershave Naturkød, hvorefter det kan afhentes hos slagteren i Gelsted. Kødet kan også sendes direkte hjem til din hoveddør, lige meget hvor i landet du bor. Alle varer leveres i køle- og frostkasser, som de holder perfekt temperatur under transporten. Kødet sælges desuden også på Erholm Fødevaremarkedet, som har åbent alle lørdage fra 10- 13.

En af de største fordele med Galloway kvæg er deres rolige temperament. En anden stor fordel er deres gode kødkvalitet. Galloway kvæg vokser nemlig langsomt og er først klar til slagtning, når dyret er omkring 2 år. Den langsomme vækst gør, at kødet får fine fibre, og at fedtet indlejres i muskulaturen i meget små fedtlommer, som giver god fedtmarmorering.

Naturplejende Galloway kvæg

En af de vigtigste opgaver hos Jersore Galloway/Jershave Naturkød er at pleje unikke naturområder, men samtidigt have dyrevelfærd i højsædet. Kvæget lever udelukkende af græs og går ude året rundt for at sikre et så roligt og naturligt ko-liv som muligt – helt frem til slagtningen. Det er altid muligt at tilskudsfodre med hø og wrap, hvis dyrene trænger til mere foder. Den fornemste opgave er dog at tilpasse antallet af dyr til naturområdet, så dyrene kan klare sig uden tilskudsfodring for ikke at forstyrre balancen ved at tilføre næringsstoffer til naturarealet.

Kvæget går ude på naturområder hele året rundt. Her græsser de på Enebærodde, Nørreby Hals og Firtalsstranden ved Ølund, Otterup. Et voksent dyr skal bruge omkring 2-4 ha ved helårsgræsning, og dyrene får derfor alt den plads de har behov for. Kalvene tages fra, når de er 6-8 mdr. og kommer hjem til gården, indtil de enten sælges til græsningslaug, andre besætninger eller lukkes ud på naturarealer igen til foråret. Tyrene lukkes ud i tyrefolden ved Ølund, hvor alle tyre går, indtil de skydes på folden.

Dyrevelfærd er meget vigtigt. Der er taget hensyn til, at dyrene ikke skal blive stressede i forbindelse med slagtningen, ved at de skydes på marken af autoriserede slagtere. På den måde undgår dyrene transporten til slagteriet. Når dyret er skudt transporteres dyret til slagteren i Gelsted, hvor kødet krogmodnes i 3-4 uger. Efter krogmodningen finparteres kødet efter ønske, og kødet kan både vakuumpakkes og fryses.

Der er også mulighed for at komme ud og se dyrene. På det unikke område Enebærodde kan man altid gå en tur og se kvæget eller gå i fugletårnet ved Ølund og se ud over Firtalsstranden med de helt utrolig mange fugle. Området ved Ølund ejes af Åge V. Jensens Naturfond.

Prisvindende lokalproducent

Jersore Galloway/Jershave Naturkød blev i 2014 tildelt Danmarks Naturfredningsforening, samråd Fyns pris for fremragende naturpleje. I 2018 fik de desuden '15. Juni Fondens' Naturpris på 150.000 kr. for pionerarbejde i Brende Ådal. Prisen blev uddelt på Plantekongres 2018 i Herning, der er arrangeret af SEGES, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.