Jershave Naturkød

På Nordfyn i de naturskønne områder omkring Bogense, tæt på Æbelø, finder du Jershave Naturkød/Jersore Galloway som blev…

Jershave Naturkød

Karen Borchenfeldtsvej 2
5560 Aarup
Få rutevejledning
+45 26231291
kontakt@jersore-galloway.dk
http://www.jersore-galloway.dk/
https://www.facebook.com/JersoreGalloway/

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag Åben efter aftale
Lørdag 10:00 - 13:00
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Oksekød Kontakt os

På Nordfyn i de naturskønne områder omkring Bogense, tæt på Æbelø, finder du Jershave Naturkød/Jersore Galloway som blev etableret i 2006. Galloway racen er valgt blandt andet ud fra deres rolige temperament og gode egenskaber som naturplejere. Dyrenes primære opgave er naturpleje på områder, hvor der ikke må sprøjtes eller bruges kunstgødning. Hos Jersore Galloway/Jershave Naturkød kan du både købe kvæg og kød fra græsfodrede dyr.

Ved Jershave Naturkød kan du både købe hele, halve og kvarte dyr og derudover kan du købe diverse udskæringer. Man bestiller kødet ved Jershave Naturkød, hvorefter det kan afhentes hos slagteren i Gelsted. Vi kan også sende det direkte hjem til din hoveddør, lige meget om du bor i Odense, Århus, Ålborg eller København. Alle varer leveres i køle- og frostkasser, som de holder perfekt temperatur under transporten.

 

Kødet sælges også på Erholm Fødevaremarkedet, som har åbent alle lørdage fra 10- 13.

Jersore Galloway blev i 2014 tildelt Danmarks Naturfredningsforening, samråd Fyns pris for fremragende naturpleje.

I 2018 fik Jersore Galloway 15. Juni Fondens Naturpris på 150.000 kr. for pionerarbejde i Brende Ådal. Prisen blev uddelt på Plantekongres 2018 i Herning, der er arrangeret af SEGES, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

En af de vigtigste opgaver er at pleje unikke naturområder, men samtidigt have dyrevelfærd i højsæde. Vores dyr lever udelukkende af græs og går ude året rundt for at sikre et så roligt og naturligt ko-liv som muligt – helt frem til slagtningen. Vi har altid mulighed for at tilskudsfodre med hø og wrap, hvis dyrene trænger til mere foder. Vores fornemste opgave er dog at tilpasse antallet af dyr til naturområdet, så dyrene kan klare sig uden tilskudsfodring for ikke at forstyrre balancen ved at tilføre næringsstoffer til naturarealet.

En anden fordel ved Galloway kvæg, end deres rolige temperament, er den gode kødkvalitet. Galloway kvæg vokser langsomt og er først klar til slagtning, når dyret er omkring 2 år. Den langsomme vækst gør, at kødet får fine fibre, og at fedtet indlejres i muskulaturen i meget små fedtlommer, som giver god fedtmarmorering.

Kvæget går ude på naturområder hele året rundt. Her græsser de på Enebærodde, Nørreby Hals og Firtalsstranden v Ølund, Otterup. Et voksent dyr skal bruge omkring 2-4 ha ved helårsgræsning, og dyrene får derfor alt den plads de har behov for. Kalvene tages fra når de er 6- 8 mdr. og kommer hjem til gården indtil de enten sælges til græsningslaug, andre besætninger eller lukkes ud på naturarealer igen til foråret. Tyrene lukkes ud i tyrefolden ved Ølund, hvor alle tyre går, indtil de skydes på folden.

Dyrevelfærd er meget vigtigt. Der er taget hensyn til, at dyrene ikke skal blive stressede i forbindelse med slagtningen, ved at de skydes på marken af autoriserede slagtere. På den måde undgår dyrene transporten til slagteriet. Når dyret er skudt transporteres dyret til slagteren i Gelsted, hvor kødet krogmodnes i 3- 4 uger. Efter krogmodningen finparteres kødet efter ønske, og kødet kan både vakuumpakkes og fryses.

 

Der er også mulighed for at komme ud og se dyrene. På det unikke område Enebærodde kan man altid gå en tur og se kvæget eller gå i fugletårnet ved Ølund og se ud over Firtalsstranden med de helt utrolig mange fugle. Området ved Ølund ejes af Åge V. Jensens Naturfond.