På Hesselbjerggård ved Kattinge, lidt uden for Roskilde, ligger Kattinge Kraut. Her produceres der noget så eksotisk som…
Mandag | Kun salg via webshop |
---|---|
Tirsdag | Kun salg via webshop |
Onsdag | Kun salg via webshop |
Torsdag | Kun salg via webshop |
Fredag | Kun salg via webshop |
Lørdag | Kun salg via webshop |
Søndag | Kun salg via webshop |
Produkterne kan købes via Kattinge Kraut's hjemmeside. www.kattingekraut.dk/shop
På Hesselbjerggård ved Kattinge, lidt uden for Roskilde, ligger Kattinge Kraut. Her produceres der noget så eksotisk som økologiske upasteuriserede lacto-fermenterede kålprodukter. Hos Kattinge Kraut kan man købe forskellige former for hjemmeproduceret Kraut, som er en moderne sprød version af den tyske sauerkraut. Udover en klassisk version findes deres Kraut også med rødbede og rødkål samt i en nordisk version af den stærke koreanske kimchi. Alle produkterne kan købes på deres webshop samt hos lokale forhandlere.
Manden bag Kattinge Kraut hedder Per Arnmark. Han startede virksomheden tilbage i 2016 efter at have fået øjnene op for de mange sundhedsmæssige fordele ved upasteuriseret kraut. Han havde i flere år døjet med mave-tarm-problemer, da han opdagede at kraut lindrede hans symptomer. Han besluttede sig derfor for at gå all-in på at producere økologisk kraut af høj kvalitet lavet på lokale råvarer.
Det er en længere proces at fremstille Kraut, og det hele laves i hånden. Efter at alle de lokale råvarer er klargjort, skal det fermentere i 28 dage. Herefter skal det lagres i yderligere 14 dage, før det omsider kan tappes på glas og sendes ud til forbrugerne. Det færdige produkt er hverken pasteuriseret eller tilsat nogen konserveringsmidler udover atlanterhavssalt.
Der er mange gode grunde til at invitere den fermenterede kål ind i dit køkken. Studier har vist at fermenterede kålprodukter har en lang række positive sundhedsmæssige virkninger. Udover at have gavnlig indflydelse på mave-tarmsystemet, kan det bl.a. også reducere forhøjet blodtryk og kolesterolniveau i blodet samt hjælpe på eksem. Den upasteuriserede lacto-fermenterede Kraut er desuden en fremragende kilde til mælkesyrebakterier. Ét gram Kraut indeholder mange gange flere mælkesyrebakterier end én kapsel i kosttilskud. Mælkesyrebakterier giver en glad mave og en sund tarmflora.
Bæredygtighed er i højsædet hos Per og hans team hos Kattinge Kraut. De har truffet en lang række foranstaltninger, der sikrer, at deres CO2-aftryk er så lavt som muligt. Fx produceres deres strøm med solceller på taget, og deres spildevand renses på gårdens eget pilerensningsanlæg. Produktionen af Kraut har i det hele taget et lavt energiforbrug, da produktet er upasteuriseret og dermed ikke skal opvarmes. Derudover udnyttes grøntsagsaffald til dyrefoder, så der undgås ressourcespild.
Skynd dig ind på webshoppen og bestil et par glas med Kraut eller Kimchi. Det vil hverken din mund eller mave fortryde!