Lad os hylde det lokale

Her i landet vrimler det med dygtige mennesker som står bag Danmarks bedste gårdbutikker og lokalproduktion af fødevarer.  
Hos Goforlocal synes vi at de fortjener anerkendelse og et stort skulderklap for den indsats de yder dag ud og dag ind, for at du og jeg kan købe velsmagende råvarer og produkter af høj kvalitet.  

Derfor kårer vi for tredje år i træk årets Goforlocal-priser inden for to kategorier. 

 

De to kategorier

  • Danskernes favorit  

Tildeles den gårdbutik eller producent der får flest stemmer fra forbrugerne.  

  • Juryens favorit  

Tildeles den gårdbutik eller producent som er juryens favorit blandt tre nominerede, der har fået flest stemmer fra forbrugerne. 

Det er derfor muligt at blive den heldige vinder af både 'Danskernes favorit' og 'Juryens favorit'. 

Hvem kan modtage priserne?

Selvom der ikke findes en entydig definition af begrebet lokal, betyder det i de fleste tilfælde at produktet er skabt i nærheden af forbrugeren (f.eks. samme egn eller region). Det kan ligeledes betyde at produktet kan have unikke smagsmæssige eller kulturelle karakteristika forbundet med en bestemt lokation.  

I Goforlocals definition, handler det i høj grad også om ansvarlighed og gennemsigtighed overfor forbrugeren og lokalsamfundet, hvilket indebærer: 

  • At jeg, som forbruger, kan forholde mig til de fødevarer jeg spiser ved at vide hvor de kommer fra, hvem der har fremstillet dem og under hvilke forhold 
  • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, ikke belaster planeten mere end højest nødvendigt grundet unødig transport eller overemballering 
  • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, i så høj grad det er muligt er det bedste alternativ når det lokale klima og årstid tages i betragtning 
  • At produktion og forsyningskæde, i det omfang det er muligt, bidrager positivt til lokalmiljøet 

Alle landets gårdbutikker og lokalproducenter kan deltage i indsamling af stemmer til årets Goforlocal-priser, også selvom de ikke fremgår på Goforlocals kort.  

Afstemningen løber til og med d. 31. august 2021. 
OBS: Der kan stemmes én gang pr. person. 

Afgiv din stemme på Danskernes favorit her:

Stem på din favorit