goforlocal-prisen 2020


Hele Danmarks hyldest til vores fantastiske lokale producenter og gårdbutikker


Vi gentager succesen fra sidste år og hylder de mange lokale producenter, der tilbyder danskerne lækre, lokale produkter med fokus på kvalitet og bæredygtighed.

Fra nu af, og frem til 1. september, kan du stemme på den gårdbutik eller lokalproducent, du synes, bør kåres som Danmarks Bedste. Når afstemningen er slut, bliver de endelige 6 finalister – 3 gårdbutikker og 3 lokalproducenter – offentliggjort. Herefter kårer en fagjury de endelige vindere i efteråret.

Goforlocal-prisen 2020


”Vi håber endnu flere gårdbutikker vil være med, så vi sammen kan gøre det nemt for forbrugerne at handle lokalt.”
Gårdbutikken Økoladen – Danmarks Bedste Gårdbutik 2019


 
Ømosebær blev Årets Lokalproducent 2019
Stem på din favorit og vind præmier

Du kan være med til at bestemme, hvilken gårdbutik eller lokalproducent, der skal løbe med titlen som Danmarks Bedste!

Har du været på ferie og besøgt en fantastisk gårdbutik, men kan ikke lige huske hvad den hed? Eller er du bare nysgerrig på, hvilke gårdbutikker og producenter, der ligger i dit lokalområde?

klik ind på konkurrencesiden og se de mange gårdbutikker og producenter rundt omkring i Danmark. Kender du et sted, der ikke er på vores kort? Så kan du sagtens stemme på det alligevel.

Stem og vind til goforlocal-prisen 2020Hvem kan vinde og hvordan?

Hos goforlocal lægger vi vægt på om gårdbutikken eller lokalproducenten udviser ansvarlighed og gennemsigtighed over for både forbrugeren og lokalsamfundet. Det betyder blandt andet:

 • At jeg som forbruger kan forholde mig til de fødevarer jeg spiser ved at vide hvor de kommer fra, hvem der har fremstillet dem og under hvilke betingelser.
 • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, ikke belaster planeten mere end højest nødvendigt grundet unødig transport eller overemballering.
 • At de fødevarer jeg tilbydes, som forbruger, i så høj grad det er muligt er det bedste alternativ, når det lokale klima og årstid tages i betragtning.
 • At produktion og forsyningskæde, i det omfang det er muligt, bidrager positivt til lokalmiljøet.


”Vi kan ikke spise mere – men vi kan spise bedre”
Flemming Birch – Forbrugerekspert

Hvad kigger dommerne på?

Udover de mange kommentarer fra forbrugere, der har stemt på deres favoritgårdbutik eller favoritproducent henover sommeren indgår en række kriterier, som dommerne tager udgangspunkt i, når de skal foretage deres del af vurderingen.

Årets lokalproducent 2020ÅRETS LOKALPRODUCENT
 • Udvælges med fokus på:
 • Forbrugerens værdi ved at købe lokale fødevarer.
 • Den lokale egenart og madkultur, men også de særlige kulinariske kvaliteter, metoder eller den formidling, der gør det muligt for forbrugeren at anvende lokale råvarer i dagligdagen.
 • Det lokale og folkelige engagement og udbredelse af interessen for lokale fødevarer og det lokale arbejde med innovative eller egnsbestemte fødevarekvaliteter.
Årets gårdbutik 2020ÅRETS GÅRDBUTIK
 • Udvælges med fokus på:
 • Forbrugerens mulighed for, og oplevelse ved, at købe lokale fødevarer.
 • Det enestående og unikke, men også det beskedne og den mere lokalt forankrede og drevne indsats, der kan løfte en indkøbsoplevelse, eller give adgang til råvarer, som rummer særlige kulinariske kvaliteter.
 • Det lokale og folkelige engagement og udbredelse af interessen for lokale fødevarer.
ÅRETS ILDSJÆL
 • Uddeles for at:
 • Påskønne og opmuntre aktører, såsom ildsjæle, foreninger, lokalråd, landsbyråd, o.lign. til at fortsætte det gode arbejde med at fremme lokale fødevarer.

Stem og vind til goforlocal-prisen 2020