Fra et ønske om at kunne levere godt kød til sig selv og familien, er Jysk naturkød i dag vokset fra en drægtig ko og en kvie, til en ganske stor flok af skotsk højlandskvæg med de karakteristiske lange horn og fine pelsede ydre. Du finder Jysk naturkød ved Harlev tæt på Århus.

Hos Bjarne og familien, er dyrenes velfærd i højsædet og udover at være godmodige dyr, som børnene kan klappe og strigle, er skotsk højlandskvæg en race som kan leve ude hele året. I sommerhalvåret lever kvæget af at spise sig mætte i græs og urter, når dyrene afgræsser og fastholder lysåbne naturområder hos lokale lodsejere. Det kan man da kalde en win-win-situation.

Prøv at lave disse lækre okseruller på spyd. De er både er børnevenlige og giver god samvittighed, når kødet kommer fra Jysk naturkød.

Sunset Panorama
Højlands okseruller på spyd

Smiley face  4 pers.    Smiley face  25 min

8 træspyd
1 løg
500 g hakket oksekød fra skotsk højlandskvæg
1 spsk. hvedemel
1 spsk. tomatpuré
1 tsk. salt og lidt mindre peber
Evt. andre af dine yndlingskrydderier (f.eks. paprika og chili eller oregano)

Fremgangsmåde:
Start med at lægge træspyddene i vand, da det forhindrer pindene i at splintre eller blive brændte inde i ovnen.
Løget rives eller snittes fint og blandes med kødet, hvedemel, tomatpuré, salt, peber og evt. andre krydderier.
Del farsen i otte stykker og form dem til ruller af ca. 8-10 cm. Stik derefter et spyd igennem hver rulle og bag dem i et ovnfast fad ved 250 grader i ca. 14 minutter.
Servér evt. oksespyddene med pitabrød, grøntsagsstænger og en hjemmerørt cremefraiche dressing.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

Skriv en kommentar