Da Lone og Lars Hedegaard købte Gothenborg i 1992, tog de det første skridt på vejen til at blive Danmarks første producent af økologiske kyllinger og dernæst ænder. Sidenhen er besætningen udvidet med kalkuner og gæs og alle dyrene går ude i sommermånederne.
Gothenborgs skovkyllinger er af racen Norfolk black og de sorte kyllinger, trives med at færdes i skovbrynet hvor de skraber i jorden og spiser sig mætte i hvad de har lyst til – om det er regnorme, frisk kløvergræs eller foder fra fodertruget – på Gothenborg har fjerkræet frit valg.
Vidste du at Gothenborg laver deres egne krydderiblandinger? Bl.a. blander de en forrygende chilisalt, som passer perfekt i tilberedningen af fjerkræet.

Sunset Panorama
Ølmarineret skovkylling med græskarbygotto

Smiley face 60 minutter forberedelse – 3 timers stegning

INGREDIENSER:

To skovkylling underlår
En øl
Friske krydderurter (f.eks. persille, timian, basilikum)
En håndfuld hvidløg
Gothenborg chilisalt

En-to dl. perlebyg
Græskar (her er brugt hokkaido, du kan også sagtens bruge butternutsquash)
Fond (brug din favoritfond eller stegevæsken fra kyllingerne)
En god håndfuld revet hård ost (f.eks. krystalost eller parmesan)
Lidt olie
Smør
Salt og peber

Kål (f.eks. palmekål eller grønkål)

Hasselnødder
Sukker
Lidt smør

 

FORBEREDELSE:
En times forberedelse, fordelt på et døgn.
Tre timers stegning af kyllingen.
Aften dag 1:
Tag kyllingen fra frost og tø op i køleskab natten over.
Morgen dag 2: Kyllingen lægges i et ildfast fad (f.eks. en Römertopf eller et fad der kan dækkes med stanniol) og marineres med øllen, friske krydderurter og drysses med rigeligt chilisalt. Hvidløgene må gerne beholde skallen på, men skæres med et par snit, så smagen kan sive ud i marinaden. Dækkes over og kommes på køl.
Eftermiddag dag 2: Kyllingen steges overdækket i ca. tre timer ved 150 grader.
Aften: Resten af måltidet klargøres.

FREMGANGSMÅDE:
Sukker smeltes på en varm pande. Når alt sukker er flydende, tilsættes en lille klat smør og hasselnødderne. Omrøres et par gange og hældes på et stykke bagepapir, så de kan køle af, indtil de skal hakkes inden servering.
Panden tørres af og græskar skåret i små stykker steges i olie. Skallen kan sagtens spises, det kræver bare lidt længere stegetid for at få dem gjort møre. Græskarstykkerne lægges til side på en tallerken.
Perlebyg kommes i panden og overhældes med fond, så det dækker et par cm over. Koges indtil perlebyggen er blevet lidt mør og fonden er kogt ind. Skru ned for varmen. Revet ost, en klat smør og græskarstykkerne røres i perlebyggen.
Kål rives eller skæres i stykker, de afkølede nødder hakkes og anrettes sammen med kyllingen efter behag.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

 

Skriv en kommentar