Den bedste opskrift på æggekage med friske tomater og palmekål

Bagt æggekage med palmekål og tomater

Om det er til brunch eller på frokostbordet, så kan denne æggekage vendes sammen i et snuptag og bages i ovnen – lynhurtigt og lækkert. Palmekålen giver æggekagen lidt sprødhed, som kontrast til den bløde konsistens og passer godt sammen med de saftige cherrytomater. De friske økologiske æg er fra Topkærgaard ved Århus og palmekålen er fra Havredal Gårdbutik ved Karup.

normal 1
Den bedste opskrift på æggekage med friske tomater og palmekål

Ingredienser

4 Æg
0,5 dl Fløde eller mælk
0,5 tsk. Bagepulver
1 tsk. Hvedemel
lidt smør til formen
et par blade palmekål
et par cherrytomater
dine yndlingskrydderier
lidt salt og peber

Tilberedning

  • 1

    Æg og fløde eller mælk piskes sammen med bagepulver og lidt hvedemel og krydderier samt salt og peber tilsættes. 

  • 2

    Kommes i en ovnfast form smurt med smør. Palmekål skæres i små stykker og tomaterne halveres og kommes i formen med æggekagemassen. 

  • 3

    Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. 

  • 4

    Toppes med lidt frisk palmekål, et drys salt og friske krydderurter (f.eks. purløg eller måske oregano). Kan med fordel serveres med et lækkert stykke brød til.