Kalv i mangokarry

Bagt mango, Mandala Organics mangokarry og kalvekød fra et lokalt dyr der har levet et godt og naturligt liv. Det er hovedingredienserne i denne eksotiske ret, som helt sikkert ved bringe glæde ved middagsbordet. Mandala Organic har gjort det nemt for dig, ved at blande en fænomenal mangokarry af gurkemeje, mangopulver, spidskommen, koriander, ingefær, cassia, kardemomme og nelliker.

Find mange andre spændende økologiske krydderier på Mandala Organic

Ingredienser

600 g kalvekød i tern
250 g champignon
3 tsk. karry
et par cm frisk ingefær
1 løg
1 hvidløgsfed
1 moden mango
2,5 dl creme fraiche
100 g ærter
2 gulerødder
1 bundt forårsløg

Tilberedning

  • 1

    Start med at sætte kødet over i koldt vand, og kog det langsomt op under stadig afskumning.

  • 2

    Imens sættes mangofrugten i ovnen med skræl på. Bages en time ca. ved 150 grader.
    Dette kan evt. gøres dagen før. 

  • 3

    Når kødet er kogt i ca. 35-40 minutter, alt efter hvad det er for en udskæring, tages det op af det varme vand og skylles under koldt vand.
    Det varme vand koges videre ind.

  • 4

    I en sautérpande eller bred gryde, sauteres svampene.
    Snittet løg, hvidløg, ingefær og karry tilsættes efter et par minutter, hæld så lidt af kogevandet ved, og lad det koge ind ganske roligt. Ikke alt kogevandet skal bruges, resten kasseres blot. 

  • 5

    Den færdigbagte mango frigøres fra skindet, samt mangostenen i midten. Det kan vrides af, lidt ligesom at smutte mandler til jul.
    Mangokødet tilføjes til gryden med saucen.
    Kom kødet i sammen med den fede Creme fraiche og lad det simre.

  • 6

    Et par minutter inden servering, tilsættes gulerødder i tern, ærter og forårsløg.
    Smag til med salt og peber.

  • 7

    Servering

    Du kan servere den smagfulde ret sammen med basmatiris og en god skefuld chutney til.