Porrepirogger med grøntsager fra Gårdbutikken Økoladen

Porrepirogger

Porrerne til disse pirogger kommer fra intet mindre end Danmarks bedste gårdbutik 2019 - nemlig Gårdbutikken Økoladen ved Ringkøbing. Her har Britta og Søren siden 1991 dyrket økologiske grøntsager. Udover grøntsagerne, finder du også kød fra gårdens jerseykvæg i den velassorterede gårdbutik.

Udover Økoladen Højmarks porrer, giver hvidløgsost fra Barrit Mejeri en cremet og smagfuld konsistens til piroggerne.

0:00 normal
Porrepirogger med grøntsager fra Gårdbutikken Økoladen

Ingredienser

25 g gær
5 dl vand
1 æg
1 dl rapsolie
100 g ølandshvedemel
1 tsk. salt

Fyld

250 g hvidløgsflødeost
1 spsk. rapsolie
1 porre
1 løg
salt og peber
frisk timian og rosmarin
1 æg til pensling

Tilberedning

  • 1

    Gær opløses i lunkent vand.
    Æg, olie, salt og ølandshvede tilsættes.

  • 2

    Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen, indtil dejen er glat og smidig. Det kan godt være det ikke er nødvendigt at bruge alt mel.

  • 3

    Lad dejen hæve i en ren skål, under et rent klæde i 1 time.

  • 4

    Fyld

    Imens klargøres fyldet.
    Porrer og løg renses og skæres i små stykker og steges i rapsolie på en middelvarm pande.

  • 5

    Når porrerne og løget er kølet lidt ned, røres de sammen med hvidløgsflødeost, salt og peber og krydderurter.

  • 6

    Tænd ovnen på 200 grader. 

  • 7

    Når dejen har hævet, trilles den ud på et meldrysset bord.
    Der udstikkes cirkler af dejen på ca. 10 cm. i diameter.
    Fyldet kommes på den ene halvdel af cirklen, hvorefter den anden foldes indover. Dejen samles ved at trykke en gaffel forsigtigt rundt i piroggens kant.

  • 8

    Piroggerne pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 20-25 minutter

  • 9

    Tip

    Udover at egne sig godt til aftensmaden, er piroggerne ideelle at tage med i madpakken næste dage. Du kan også sagtens fryse dem ned.