Når du kører ind til Gothenborg, som ligger ved Them syd for Silkeborg, bliver du i sommermånederne mødt af synet af Lone og Lars Hedegaards fritgående fjerkræ.
Udover at se hvor godt de økologiske dyr har det, er der mange muligheder på gården hele året rundt. Du kan nyde deres overdådige søndagsbrunch, besøge gårdbutikken eller afholde dit næste store arrangement i de smukke omgivelser.
Gothenborgs økologiske kalkuner er en langsomt voksende race, kaldet sort bronzekalkun og hvert år producerer Lone og Lars 1500 kalkuner, hvoraf de fleste bliver solgt ved juletid.
Opskriften her egner sig godt med plukkød fra kalkunstegen – om det er i dagene efter julemiddagen, eller i løbet af året, så er en burger aldrig af vejen. Opskriften kan også sagtens laves med andet fjerkræ fra Gothenborg.
Vidste du at Gothenborg laver deres egne krydderiblandinger? Bl.a. blander de en smagfuld urtesalt, som passer perfekt til krydringen af denne burger.

Sunset Panorama
Pulled turkey burger

Smiley face 4 pers.  Smiley face 15 minutter

INGREDIENSER:
Fire boller
Kalkunkød (evt. plukkød fra vinger og lår)
Et kvart rødkål
To gulerødder
Mayonnaise
Gothenborg urtesalt

FREMGANGSMÅDE:
Rødkål og gulerødder skylles og snittes meget fint. Blandes med kalkunkød, en god mængde mayo og urtesalt. Smag blandingen til med mayonnaise og urtesalt.
Lun bollerne i ovnen og servér med blandingen.

TIP: Burgeren her fungerer rigtig godt som restemad og kan sagtens laves med andre grøntsager end kål og gulerødder. Tjek grøntsagsskuffen og brug hvad du har.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

 

Skriv en kommentar