Du er garanteret stødt på Månssons produkter ude i supermarkederne, men i Brande i Midtjylland, kan du også besøge Gårdbutikken Månsson og opleve et bugnende udvalg af sæsonens råvarer, økologiske æg og diverse produkter fra andre producenter.
Udover at have utrolig smukke rødlige farver, smager denne salat frisk og lækkert og vil passe godt som en del af aftensmaden – f.eks. til et smagfuldt stykke kød fra et lokalt dyr der har levet et naturligt og godt liv.

Sunset Panorama
Sprød rød spidskålssalat med æble, fennikel og solbær

Et rødt spidskål
To æbler
En fennikel
Et par håndfulde solbær (friske eller fra frost – hvis du bruger frosne, kan du med fordel tø dem op i køleskabet eller i lidt vand. Hvis du ikke har solbær, kan du sagtens bruge blåbær eller brombær)
Et par spsk. solbærsaft
Lidt smagsneutral olie (f.eks. vindruekerneolie)
Lidt æblecidereddike
Skal og saft fra en halv citron
Ca. en tsk. honning

Fremgangsmåde:
Spidskål og fennikel skylles og snittes helt fint. Husk at skære på tværs af fibrene på fennikel, så er den rarest at tygge på.
Æblerne skylles og rives på et rivejern.
Grøntsagerne kommes i en skål og derefter blandes dressingen af solbærsaften, olien, æblecidereddike, citron og honning. Bland dressingen godt ind i grøntsagerne og smag til. Justér. evt på mængderne i ingredienserne til dressingen, så det bliver lige som du foretrækker.
Til sidst kommes solbærrene ovenpå salaten.

Madudvikling og foto’s: Sofie Bjarup Hansen

Skriv en kommentar