Historien

Frejlev Honning varetages af Lene Frandsen, i kærligt samarbejde med de mange arbejdsomme honningbier. Der laves honning med flere forskellige smagsvariationer, rapshonning, hvidkløverhonning, have- og skovhonning samt flydende honning.
Frejlev Honning ligger midt imellem markerne ned til Guldborgsund, markerne ind mod Frejlev By, Frejlev Skov og Roden Skov. Vi synes her er smukt og Skalkekorset, fortidsminderne, gravhøjene, skovene og meget andet er med til at gøre dette område til noget helt specielt.
Sådan vil vi også gerne have vor honning er – noget helt specielt.

Facts om producenten

 

  • Bier kan faktisk ikke lave honning fra de udklækkes – de skal lære det af ældre bier
  • Der er en del uenighed omkring biers søvnmønstre blandt eksperter, men der er blevet observeret korte perioder på ca. 30 sekunder, hvor bierne stopper med at reagere, deres antenner hænger og deres kroppe slapper af.
  • Honningbier er det eneste insekt, der producerer føde, som spises af mennesker
  • Der er op til 80.000 bier i et bistade
  • En bifamilie bruger 8 kilo honning som flybrændstof for at lave 1 kg honning til biavleren.

 

 

Sunset Panorama

 

Personerne bag

Lene Frandsen – kun 59 år. Opvokset på en gård på Lolland. Uddannet ernærings- og husholdningsøkonom. Siden 2000 arbejdet med i landbrug. Vi producere byg, hvede, raps, roer, engharpgræs, strandsvinge. Vi har pt. 170 bistader og 9 Dexter køer og afkom der græsser vores nature 2000 enge.

Det bedste er

at arbejde med bierne igennem de forskellige årstider og følge vejen til det færdige produkt.

 

"

Vi stræber altid efter at arbejde i symbiose med vore omgivelser og har derfor stor fokus på naturen og biodiversitet

"

 

Det mest udfordrende er

At få danskerne til at spise dansk honning (danskerne indtager ca. 20% dansk honning) resten er importeret fra b.la. Kina og Argentina.

En typisk hverdag

Skifter meget med årstiden. Om vinteren er der ikke så meget at lave. Bierne sidder i en klump i bistadet kaldet “vinterklyngen”. Den vigtigste opgave er at holde en god temperatur i midten af klyngen, hvor dronningen er samt æde af de lager af føde som er i bistadet.
Så snart foråret kommer skal der gøres rent i bistadet. Samtidig er det en fin mulighed for at tjekke om bierne og specielt dronningen har det godt. Bierne har nu travlt med at bestøve de mange blomster som begynder at springe ud.
Hen over sommeren er der travlt for her skal den dejlige honning høstes.

Fødevaremarkedet om 10 år

At vi har lært at spise mere bæredygtigt og hovedsaligt dansk.

Hvad kan kunderne forvente

En autentisk oplevelse og den gode smag af dansk honning.

 

læs mere om producenten

Skriv en kommentar