Historien

Læsø Økologi tager sin begyndelse i 2018, hvor parret Pernille og Jakob, samt deres 4 børn beslutter sig for at prøve noget helt nyt. De flytter fra Djursland til Læsø, hvor drømmen om at starte et økologisk landbrug skal prøves af.
Først og fremmest kom det af et ønske om at lave bedre grøntsager til familien – grøntsager som man selv har passet og plejet og som ikke indeholder diverse kemikalier.
Dernæst ønskede Jakob også at andre skulle have glæde af de gode råvarer og derfor sælger de også til de øboerne, lokale restauranter samt turister der besøger øen.
Det startede med kartofler, men sortimentet er nu allerede udvidet til asparges, rabarber, 3 slags salater, jordbær, grønkål og meget mere.
Samtidig har Jakob også kastet sig over at lave mel og sennep helt fra bunden.

Facts om producenten

 

  • Læsø Økologi sælger kun egne produkter
  • De er 100% økologisk
  • Leverandør til lokale restauranter

 

 

Sunset Panorama

 

Personerne bag

Læsø Økologi drives af parret Pernille og Jakob Altenborg som oprindeligt stammer fra Djursland.
Pernille er uddannet pædagog og Jakob er oprindelig uddannet biolog.

Det bedste er

For Jakob giver det stor tilfredsstillelse, at de laver gode og sunde kvalitetsråvarer, som kunderne sætter pris på.
I den tid vi lever i lige nu, er det dejligt at kunne bidrage med grøntsager, som ikke er produceret med henblik på størst mulig profit, men derimod smag, kvalitet og bæredygtighed.

Vi nyder at arbejde ude i marken og se årstiderne skifte, mens afgrøderne gror.

 

"

….når vi siger at grøntsagerne er friske – så er de også friske.

"

 

Det sværeste er

Vores største udfordring er at finde vand, så vi kan sikre produktionen og der er vejret en vigtig spiller. Får vi ikke vand nok, kan det have store konsekvenser for om afgrøderne bliver til noget.
Der er ikke nogen år der er ens – i år har vi f.eks. haft en del nattefrost, som har betydet at det er gået galt for kartoflerne.

Lige præcis for Læsø gælder det samtidig at vi skal være helt klar i de 3-4 uger, hvor der er flest turister på Læsø.

En typisk hverdag

Arbejdet starter dagen kl.05 på kontoret. Som bijob laver jeg nemlig miljørådgivning for at andre landmænd.
Ved middagstid går turen så til marken, hvor arbejdet fx kan bestå af pløjning, såning, rense for ukrudt, rensning af korn, som skal bruges til mel, samt en lang række af andre opgaver.

Fødevaremarkedet om 10 år

Min drøm er, at vi som samfund fortsætter den udvikling vi har nu, hvor bæredygtighed kommer mere og mere i fokus.
Samtidig håber jeg at flere og flere forbrugere vil sætte spørgsmålstegn ved, hvor vores fødevarer kommer fra. Nok er spanske grøntsager billige, men er kvaliteten ordentlig og hvor stor er klimaaftrykket i forhold til lokale danske produkter?

Hvad kan kunderne forvente

Det ligger mig meget på hjerte, at vores kunder skal føle, at vi har integritet og tager dem alvorligt. Det vil sige, at når vi siger at grøntsagerne er friske – så er de også friske.
Her på Læsø får forbrugerne gode økologiske råvarer og vi kan 100% stå inde for kvaliteten.

læs mere om producenten

Skriv en kommentar