Fary Lochan Destilleri

Ved Give i Sydjylland finder du destilleriet Fary Lochan, som har specialiseret sig i dansk whisky, gin, likør og snaps.... Læs mere

Fary Lochan Destilleri

Ågade 41
7323 Give
Få rutevejledning
20621802
info@farylochan.dk
https://farylochan.dk/
https://www.facebook.com/farylochan

Åbningstider

Mandag 09:00 - 14:00
Tirsdag 09:00 - 14:00
Onsdag 09:00 - 14:00
Torsdag 09:00 - 14:00
Fredag 09:00 - 14:00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Varer i butikken

Vin & spiritus Vin & spiritus
(På lager)

Ved Give i Sydjylland finder du destilleriet Fary Lochan, som har specialiseret sig i dansk whisky, gin, likør og snaps. Det er et af verdens mindste destillerier, men det gør dem på ingen måde mindre interessante - snarere tværtimod! I Fary Lochans webshop finder du enestående whisky med og uden røg samt frisk og mild gin, som både kan drikkes rent eller mixes i en drink.

Familiedrevet livsdrøm

Fary Lochan er en familiedrevet virksomhed, der blev grundlagt af Jens-Erik Jørgensen i 2009 efter at han i mange år havde drømt om at skabe en unik, dansk whisky. Jens-Erik fandt bl.a. inspiration i minderne om den fynske rygeost, som hans mor plejede at ryge over brændenælder, da han var barn. Jens-Erik er her desværre ikke mere, og det er derfor hans tre børn og deres mor, der nu driver destilleriet videre i hans ånd.

Hos Fary Lochan fremstiller de alt fra bunden på deres destilleri i den sydjyske by Farre. Naturen står som det centrale for familien og deres produkter, og de plukker bl.a. selv brændenælder og krydderurter, som de bruger til fremstillingen af deres whisky og gin. Netop brændenælderne bruger de, som de eneste i verden, til at ryge deres malt over. Hos Fary Lochan får du derfor en smag, som du ikke finder nogen andre steder.

Under destilleriet har familien gravet underjordiske gange. Gangene snor sig gennem kælderen, som gemmer på whiskyfade, der indeholder noget af Danmarks mest unikke kvalitetswhisky. I bygningerne står skotske kedler og producerer den unikke whisky, som hvert år fremstille i et mindre parti. Fra kedlerne flyder whiskyen videre i rør, der løber fra afdeling til afdeling og forbinder hele destilleriet.

Rundvisning og smagprøver

Hos Fary Lochan er alle mere end velkommen. Der tilbydes blandt andet rundvisninger, der tager dig gennem destilleriet og produktionen. Alle rundvisninger slutter naturligvis af med en smagning af forskellige udvalgte produkter i den lille gårdbutik.

Hos Fary Lochan finder du whisky, der starter samtaler rundt om bordet og tager dig tilbage til gåture i de danske skove. Du finder whisky, der varmer i den kolde vintertid, og du finder whisky, der med sine friske og syrlige noter er perfekt til dine aftener med vennerne på terrassen.

Læs mere på Fary Lochans hjemmeside.