Frydendal Ismejeri

Frydendal Ismejeri ligger ved Dybbøl i Sønderjylland omgivet af smuk natur. I den lille gårdbutik kan du naturligvis... Læs mere

Frydendal Ismejeri

Flensborg Landevej 5
6400 Sønderborg
Få rutevejledning
51620702
info@frydendal-ismejeri.dk
https://www.facebook.com/FrydendalIsmejeri
http://frydendal-ismejeri.dk/

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag 13:00 - 17:00
Lørdag 11:00 - 15:00
Søndag Åben efter aftale

OBS: Ovenstående er vinter-åbningstider

Varer i butikken

Is Is
(På lager)
Kalvekød Kalvekød
(Kontakt os)

Frydendal Ismejeri ligger ved Dybbøl i Sønderjylland omgivet af smuk natur. I den lille gårdbutik kan du naturligvis købe deres hjemmelavede Bondegårdsis samt hjemmelavet smør og kød fra deres egne kalve. Derudover kan du bl.a. købe kylling fra andre lokalproducenter i området, most fra Krogh specialiteter, lækre hybenprodukter fra Hybengaarden, pasta og pesto fra Pastariget på Bornholm samt skønne dessertsaucer til Bondegårdsisen.

Frydendal Ismejeri bestyres af Louise og Peter Philipsen, der overtog gården i 2007 efter Peters forældre. I 2009 besluttede parret sig for at ombygge og indrette den gamle kostald som ismejeri og gårdbutik. Dermed kunne de udleve drømmen om at sælge deres egen hjemmelavede is direkte fra gården og følge produktionen fra jord til bord.

Familiegård med lang historie

Louise og Peter er fjerde generation på gården Frydendal, der har en lang og spændende historie bag sig. Gården blev bombet af prøjserne under slaget ved Dybbøl i 1864, hvorefter den blev genopført igen året efter. I 1900 kom Frydendal i familien Philipsens eje, hvor den til at begynde med tjente som landevejskro med tilhørende rejsestald.

Nu danner gården rammen om en konventionel mælkeproduktion med eget ismejeri. Louise og Peter har i dag 150 sortbrogede malkekøer, der leverer frisk mælk direkte til ismejeriet. Ismejeriet er en del af franchisekonceptet Bondegårdsis, der bl.a. leverer maskiner, rådgivning, etiketter og opskrifter til isproduktionen.

Hvert år til påske skydes sommersæsonen i gang hos Frydendal Ismejeri med salg af vaffelis fra den lille gårdbutik. Det er herefter muligt at købe vaffelis helt frem til efterårsferien. Ismejeriet producerer is i en lang række forskellige smagsvarianter. Udover klassikere som jordbær, chokolade og vanilje kan de bl.a. friste med hyldeblomst, Baileys, ingefær, kaffe, karamel, lakrids, marcipan og solbær. De har desuden en 1864 is med jordbærsovs og vaffelkugler, der blev lanceret i forbindelse med 150-året for slaget ved Dybbøl.

Isdessert til festlige lejligheder

Skal du holde fest, er Frydendal Ismejeri også leveringsdygtige i dejlig is til desserten. Det er altid muligt at bestille islagkager efter egne ønsker og til seks, otte eller ti personer. Hvert år til jul laver ismejeriet flotte islagkager formet som julemænd med vaniljeis og jordbærsorbet og med eller uden en hel mandel. Til nytår er det desuden muligt at købe en ’nytårsbombe’ til desserten.

Skal du holde en større fest, er der desuden mulighed for at leje en isvogn med op til 30 liter is efter eget valg. Der er desuden også mulighed for at leje en stor eller lille isdisk med plads til henholdsvis 20 og 10 liter is.