På den nordøstlige del af Fyn, tæt på Kerteminde, finder du Skovløkke Frilandsgrønt som drives af ægteparret Verena og... Læs mere
Mandag | Åben for selvbetjening |
---|---|
Tirsdag | Åben for selvbetjening |
Onsdag | Åben for selvbetjening |
Torsdag | Åben for selvbetjening |
Fredag | Åben for selvbetjening |
Lørdag | Åben for selvbetjening |
Søndag | Åben for selvbetjening |
Mandag | Åben for selvbetjening |
---|---|
Tirsdag | Åben for selvbetjening |
Onsdag | Åben for selvbetjening |
Torsdag | Åben for selvbetjening |
Fredag | Åben for selvbetjening |
Lørdag | Åben for selvbetjening |
Søndag | Åben for selvbetjening |
På den nordøstlige del af Fyn, tæt på Kerteminde, finder du Skovløkke Frilandsgrønt som drives af ægteparret Verena og Michael.
Landbruget kom ind med modermælken
Her har det fynske ægtepar dyrket grøntsager og frugter siden 2016, hvor de overtog Verenas barndomsgård. Traditionen for dyrkning af grøntsager rækker tilbage til Verenas farfar, så man kan roligt sige at den ellers ergoterapeutuddannede kvinde, har fået kendskabet til landbruget ind gennem familieanerne. Michael er uddannet landmand, men arbejder også som smed og det driftige par deler alle Skovløkke Frilandsgrønts arbejdsopgaver imellem sig.
Grøntsager med holdning og kærligt nørderi
Som navnet indikerer, dyrkes grøntsagerne på friland – ja, det gælder faktisk alle de afgrøder som Michael og Verena dyrker. Her er du også sikret at alle afgrøderne af sået, passet, plejet, luget og høstet af ægteparret og deres medarbejdere, da det er vigtigt for Verena og Michael at de selv har varetaget hver en proces omkring grøntsagerne.
Denne ihærdighed udmærker sig også i kvaliteten af Skovløkke Frilandsgrønts afgrøder, som efterhånden leveres til flere anerkendte restauranter. Efterspørgslen er især stor efter Skovløkke Frilandsgrønts kartofler, som kan bryste sig af at være Danmarks første nye kartofler på friland. Hver og én kartoffel håndoptages, for at sikre den allerhøjeste kvalitet. Det har krævet en god portion nørderi omkring optimering af metoder til dyrkningen at kunne opnå denne gourmetlignede kvalitet. At gå helt ned i detaljen, for at sikre en høj kvalitet, er heldigvis en af parrets store interesser.
Både til store og små
Udover restauranter med Michelinstjerner, afsættes en del af Skovløkke Frilandsgrønt til større virksomheder, men derfor er det stadig vigtigt for Verena og Michael at alle og enhver har mulighed for at spise deres produkter. Og det er nemt at få fat på alle Skovløkkes lækre produkter i de to selvbetjente gårdbutikker.
Her finder du også andre produkter som eksempelvis Hr. Skovs delikatesser, vine fra Andersen Winery – prøv f.eks. den udsøgte frugtvin Elmsfeuer. Den bliver lavet af Skovløkkes egne rabarber, naturligvis af sorten Elmsfeuer.
I butikken på Birketvedvejen er der som noget nyt, også mulighed for at købe kalvekød fra Skovløkkes Herefordkvæg.
I de to gårdbutikker er der rig mulighed for at fylde depoterne med sæsonens råvarer, som kommer direkte fra marken. I højsæsonen fyldes gårdbutikkerne nemlig flere gange dagligt, da ingen skal gå eller køre forgæves når de besøger Skovløkke Frilandsgrønt.