Gundestrup Mejeri & Bryghus ligger i Vester Skerninge på Fyn. Her er man gået fra konventionel mejeridrift og ølbrygning... Læs mere
Mandag | Lukket |
---|---|
Tirsdag | Lukket |
Onsdag | Lukket |
Torsdag | 14:00 - 17:00 |
Fredag | 14:00 - 17:00 |
Lørdag | 10:00 - 13:00 |
Søndag | Lukket |
Gundestrup Mejeri & Bryghus ligger i Vester Skerninge på Fyn. Her er man gået fra konventionel mejeridrift og ølbrygning til at have fokus på økologi og bæredygtighed i produktionen af oste og øl. Produkterne er af høj kvalitet og fremstillet efter gamle håndværkstraditioner. De kan allesammen købes i gårdbutikken sammen med andre spændende produkter.
Hos Gundestrup Mejeri & Bryghus lægges der hovedsageligt vægt på de gamle danske oste som f.eks. deres prisvindende, håndlavede rygeost eller Svendbo Ost. Mælken til osteproduktionen leveres fra lokale økologiske landmænd på hele Fyn – og den er selvfølgelig GMO-fri.
Rygeosten er en ægte dansk ost, som stammer tilbage fra det 18. århundrede, hvor den ofte blev lavet på de fynske gårde. Faktisk mener nogle, at rygeosten går helt tilbage til vikingetiden. Striberne på osten kommer fra den rist, hvor osten ligger mens den ryges. Rygeosten fra Gundestrup Mejeri & Bryghus er en blød, frisk surmælksost uden skorpe. I dag er ”Fynsk Rygeost” populær både i hjemmene og på restauranter.
Gundestrup Mejeri & Bryghus har brygget øl i det lille mikrobryggeri siden 2007. Øllet brygges på vallen, som er et biprodukt fra osteproduktionen. Vallen har et højt sukkerindhold i form af laktose, som ved hjælp af gær omdannes til alkohol. På bryggeriet laver de både pilsner, stout, bock, ale m.fl.
Som noget helt unikt har de også deres egen humlehave, hvor der dyrkes ni forskellige sorter af humle. Her er der opsat bænke, så du kan sidde og nyde en øl, ost eller din madpakke, mens du nyder duftene og udsigten over haven.
Der tilbydes desuden også rundvisninger, ølsmagning og foredrag om øl og ost.
En dag som brygger: Du kan opleve en dag som brygger på Gundestrup Bryghus. Her vil du komme med rundt i bryggeriet, hvor du får vist hele fremstillingsprocessen, og du får også selv lov til at være en del af den.
Ølsmagning: Til ølsmagning skal der smages på de fantastiske øl. Samtidig vil bryggeren fortælle om øllene der smages på, hvordan de bedst nydes og hvad de skal nydes sammen med. Derudover vil der serveres en lille snack.
Rundvisning: Du kan også komme på en spændende rundvisning på Gundestrup Mejeri & Bryghus. Her vil mejeristen fortælle om hvordan osten og øllen fremstilles og hvordan man kombinerer de to produktioner. Efter rundvisningen vil der blive serveret øl, ost med brød og pølser.
Foredrag: Til sidst tilbydes der også foredrag om øl og ost. Foredraget hedder "Øl, ost og sjov". Mejeristen eller brygmesteren kommer ud og holder foredraget om ølproduktionen og hvordan gær, ost og valle hænger sammen. Ved aftale kan der medbringes smagsprøver, eller foredraget kan kombineres med en øl- og ostesmagning.