Kokærgaard

Kokærgård er et mindre, økologisk landbrug beliggende lidt uden for Christiansfeld i Sønderjylland. Som noget helt nyt i... Læs mere

Kokærgård

Kokærgaard - Kokærgård

Kokærvej 90
6070 Christiansfeld
Få rutevejledning
+45 27624632
kokaergaard@kokaergaard.dk

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag 16:00 - 18:00
Lørdag Åben efter aftale
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Æg Æg
(På lager)

Kokærgård er et mindre, økologisk landbrug beliggende lidt uden for Christiansfeld i Sønderjylland. Som noget helt nyt i efteråret 2021 tilbyder Kokærgård nu økologiske æg, som sælges fra stalddørssalg med selvbetjening alle dage fra kl. 8-20. I gårdbutikken finder du forskellige udskæringer af kød af allerhøjeste kvalitet fra gårdens fritgående kaniner og skovgrise. I æblesæsonen kan du også købe friske økologiske æbler fra gårdens egen æblehave. Derudover byder gårdbutikken på honning fra egen bigård samt et spændende udvalg af keramik fra Keramikballaden og fuglehuse lavet af genbrugsmaterialer.

Kaninerne sælges enten hele med indmad eller parteret i fine grydeklare stykker. Svinekød sælges i mange forskellige udskæringer eller kan bestilles som hele eller halve finparterede skovgrise. Desuden sælges der i gårdbutikken store, lækre skovgrise-grillpølser.

Dyrevelfærd i højsædet

Kokærgård bestyres af Lis og Jørn, der overtog gården i 2002 med drømmen om at skabe et bæredygtigt og økologisk landbrug med dyrevelfærd i højsædet. Dyrene på gården lever under så naturlige forhold som muligt, da det er vigtigt for parret, at de har et godt dyreliv med frisk luft og masser af motion.

På marken bag skoven er der placeret et mobilt hønsehus, hvor 300 økologiske høner har deres hverdag. Hønerne lukkes ud på en kløvergræsmark, hvor de spiser græs. Det giver god trivsel hos hønerne og en flot orange/gul æggeblomme. Hønsehuset flyttes rundt på marken efterhånden som hønerne har spist græsset ned. Hønsehuset har solceller på taget, som giver strøm til el og det automatiske vandingssystem. 

Rundt om gårdens kyllingestald har Lis og Jørn plantet en æblehave, som danner rammen om det gode dyreliv for gårdens kyllinger og kaniner. Kyllingerne render frit rundt mellem æbletræerne, hvor de hjælper med at gøde træerne og spiser insekter og nedfaldsæbler. Kaninerne går i større indhegninger mellem træerne og hjælper med at holde græsset nede. Når æbletræerne beskæres, får kaninerne desuden de afskårne grene at gnave i.

Kaninerne på Kokærsgård er af racen Hvid Land, som er Danmarks nationale kaninrace og én af landets gamle bevaringsværdige husdyrracer. Kaninkød er super lækkert, og det er desuden både fedtfattigt, proteinrigt og klimavenligt.

Udover kyllinger og kaniner opdrætter Lis og Jørn også økologiske skovgrise, som lever det fede griseliv i parrets skovområde. Her kan de rigtig rode i skovbunden og boltre sig i mudderhuller. Grisene spiser hvad de kan finde af lækkerier i skovbunden og får derudover suppleret med økologisk foder. På en rigtig god dag, får de også en portion nedfaldsæbler fra æblehaven, hvilket altid giver lidt ekstra krølle på halen. Kødet fra skovgrisene er virkelig mørt og lækkert på grund af den friske luft og daglige motion.

Lis og Jørn står klar til at tage imod kunder i gårdbutikken hver fredag eftermiddag eller efter aftale.

Har du børn eller andre dyreelskere med i gårdbutikken, kan det som regel også lade sig gøre at komme med om og hilse på kaninerne.