Vester Krogsgaard

Lige på grænsen af Nationalpark Thy, ikke langt fra Thisted, ligger det lille, økologiske fritidslandbrug Vester... Læs mere

Vester Krogsgaard

Stenbjergvej 44
7752 Snedsted
Få rutevejledning
+45 24404581
kristianpil@hotmail.com

Åbningstider

Mandag Åben for selvbetjening
Tirsdag Åben for selvbetjening
Onsdag Åben for selvbetjening
Torsdag Åben for selvbetjening
Fredag Åben for selvbetjening
Lørdag Åben for selvbetjening
Søndag Åben for selvbetjening

Varer i butikken

Oksekød Oksekød
(På lager)
Kylling Kylling
(På lager)
And And
(På lager)

Lige på grænsen af Nationalpark Thy, ikke langt fra Thisted, ligger det lille, økologiske fritidslandbrug Vester Krogsgaard. Den lille gårdbutik byder altid på lækre, lokale produkter samt kød fra deres økologiske kødkvæg, kyllinger og ænder. Gårdbutikken har åbent for høflig selvbetjening døgnet rundt.

Vester Krogsgaard drives af Kristian Pil og hans hustru, der bor på gården med deres tre børn. Parret lægger stor vægt på at producere fødevarer med god samvittighed, hvilket er grunden til, at deres produktion er 100 % økologisk. Her på gården bruges der hverken kunstgødning eller sprøjtemidler, og de har fokus på at skabe stor diversitet i naturen omkring dem.

Det er desuden vigtigt for dem, at dyrene på Vester Krogsgaard lever et godt liv, hvor der tages hensyn til deres naturlige instinkter og behov. De forsøger løbende at optimere forholdene for gårdens dyr, mens dyrene også hjælper dem. Kyllingerne hjælper f.eks. med at luge for ukrudt ved juletræerne. De gøder også træerne, samtidigt med at de selv får masser af frisk luft, græs og insekter. Køerne hjælper ved at udføre naturpleje på et nærliggende engareal, hvor de har 11 hektar at boltre sig på.

Parrets tre børn inddrages mest muligt i arbejdet på gården. Det er nemlig vigtigt for dem, at børnene får en forståelse for, hvor kødet kommer fra og hvor vigtigt høj dyrevelfærd er.

Økologiske kyllinger, ænder og kvæg

Vester Krogsgaards økologiske kyllinger er af racen Fransk Skovkylling, som er en langsomt voksende race. Her kan knoglerne nå at følge med væksten, og det kan smages i kødets struktur, at kyllingerne har fået brugt deres muskler. Prisen på det økologiske kyllingekød er 85 kr./kg.

Gårdens kødkvæg, der som sagt afgræsser de nærliggende engarealer, er af tre forskellige racer og krydsninger derimellem. Der er tale om racerne Angus, Jersey og Murray Grey, der bl.a. er udvalgt på baggrund af kødkvalitet, temperament og naturplejeegenskaber. Om vinteren går kvæget løst i en stald med dybstrøelse. Prisen for det økologiske oksekød er 85 kr./kg.

Om efteråret flytter 250 økologiske ænder ind i juletræsplantagen, hvor de overtager arbejdet med at luge ukrudt og gøde træer. Her er racerne Mullard-ænder, der har en lækker smag og god kødstruktur, og Moskusænder, der bliver lidt større end Mullard. Ænderne kan købes i gårdbutikken fra Mortens Aften og frem til juleaften eller så længe lager haves. Prisen for de økologiske ænder er 125 kr./kg.