Madkassen på Moselund Økologi

I det sydøstlige Fyn, cirka 15 minutters kørsel nord for Svendborg, ligger Morten Christensens gård Moselund Økologi.…

Madkassen på Moselund Økologi

Langholmsvej 12
5892 Gudbjerg Sydfyn
Få rutevejledning
+45 61264102
mestermorten12@gmail.com
https://www.facebook.com/laerlingpaamoselund/

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag 14:00 - 17:00
Fredag Åben efter aftale
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Oksekød Kontakt os
Grisekød Kontakt os

I det sydøstlige Fyn, cirka 15 minutters kørsel nord for Svendborg, ligger Morten Christensens gård Moselund Økologi. Morten, der oprindeligt arbejdede som lærer, startede landbruget, da hans søn ønskede at uddanne sig til landmand, og han selv syntes, det var på tide at prøve noget nyt.

Moselund Økologi kan bedst beskrives som et økologisk naturlandbrug, hvor der er fokus på dyrevelfærd og smagfulde produkter.

Gårdens Hereford kødkvæg er altid ude, så der er højt til loftet og masser af plads. Om sommeren går de 17-18 dyr og græsser på cirka 8 hektar land. Her nyder de det danske sommervejr og naturen omkring den nærliggende mose.

Grisene på gården er sortbroget dansk landrace og tilbringer ligesom køerne hele deres liv udenfor. Her kan de nyde solen, kølige mudderbade og rode i jorden.

Dyrene hos Moselund Økologi lever så naturligt udenfor som muligt, og indgår på den måde i det naturlige kredsløb. Hvor græsset for eksempel holdes ned af køerne om sommeren. På den måde er de også med til at skabe stor værdi gennem hele livet.

Gårdbutikken Madkassen blev startet, da Morten gerne ville give kunderne muligheden for at købet kødet direkte hos producenten. På den måde får du som forbruger også syn for, at dyrene har haft det godt, inden de bliver slagtet.

Selvom gården er økologisk, er gårdbutikken det ikke, men alle produkterne kommer fra produktionen på gården. Desuden byder Morten altid gerne på en rundvisning, så du kan se dyrene og de gode forhold på gården.

Dyrene bliver slagtet på Gudme slagteri, som Morten har været medejer af siden 2017. Det betyder, at Morten kan være med i hele processen, helt fra dyrene går ude på marken, til de ligger i køledisken hos gårdbutikken.

Og der er mange lækre grunde til at besøge gårdbutikken. Du kan for eksempel købe oksebryst uden ben, tykkam, oksecuvette, højreb filet, osso buco og okse culotte. Er du mere til grisekød, byder Madkassen blandt andet på spegepølse, røget skinke, kamsteg, nakkesteg, hamburgryg og ribbensteg.

Hos Moselund Økologi er du sikret smagfuldt kød af god kvalitet.