Hos Læsø Slagteren i Byrum finder du alverdens udskæringer af kvæg, svin og lam. Vejen fra jord til bord bliver ikke... Læs mere
Mandag | 10:00 - 14:00 |
---|---|
Tirsdag | 10:00 - 14:00 |
Onsdag | 10:00 - 14:00 |
Torsdag | 10:00 - 17:00 |
Fredag | 10:00 - 17:00 |
Lørdag | 10:00 - 14:00 |
Søndag | Lukket |
Hos Læsø Slagteren i Byrum finder du alverdens udskæringer af kvæg, svin og lam. Vejen fra jord til bord bliver ikke kortere, da alt kødet kommer fra dyr der er opdrættet på Læsø
Du kan bl.a. finde kød fra fritgående Limousine kvæg som græsser på strandengen og rønnerne. Strandengen overskylles ofte af havet i vinterhalvåret, hvilket påvirker saltindholdet i planterne, som dyrene spiser i løbet af sommerhalvåret. Kvægets afgræsning af strandengen har stor betydning for både kvalitet, struktur og smag af kødet. Efter sigende kan de salte planter smages i kødet.
Udover limousinekvæg, finder du hos Læsø Slagteren kød fra fritgående svin og lam.
De to unge slagtere, Palle og Anders, er begge udlært slagtere i Jylland, men kærligheden til Læsø betød så meget, at de i 2018 vendte hjem og startede deres forretning.
Det er vigtigt at dyrene har levet et godt liv i det fri, da Palle og Anders brænder for at levere smagfulde udskæringer af høj kvalitet.
Læsø Slagteren var nomineret til goforlocal-prisen 2019 i kategorien Danmarks Bedste Lokalproducent.