Madkassen på Moselund Økologi

På det sydøstlige Fyn, cirka 15 minutters kørsel nord for Svendborg, ligger Morten Anker Christensens gård Moselund.... Læs mere

Madkassen på Moselund Økologi

Langholmsvej 12
5892 Gudbjerg Sydfyn
Få rutevejledning
61264102
mestermorten12@gmail.com
https://www.facebook.com/laerlingpaamoselund/

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag 14:00 - 17:00
Fredag Åben efter aftale
Lørdag 10:00 - 14:00
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Oksekød Oksekød
(På lager)
Grisekød Grisekød
(På lager)
Specialiteter Specialiteter
(På lager)

På det sydøstlige Fyn, cirka 15 minutters kørsel nord for Svendborg, ligger Morten Anker Christensens gård Moselund. Morten, der i 25 år, arbejdede som lærer på Kold College Jordbrug,  startede Madkassen på Moselund Økologi, da han ønskede mere liv på gården. Nu passer Mortens søn, Andreas, agerjorden i sin virksomhed Moselund Agerbrug og har Jan som fjexjobber hver formiddag - og Morten har Bente og John til at hjælpe med Gårdbutikken og Haven.

 

Moselund Økologi kan bedst beskrives som et økologisk naturlandbrug, hvor der er fokus på naturen, dyrevelfærd og smagfulde fødevarer. Dyrene passer naturen i Sortemosen og Moselund Økologi "høster overskuddet" når de bliver for mange, så publikum kan købe "kød med en mission" - nemlig biodiversitet på Moselunds arealer. Meat with a Mission!

 

Gårdens Hereford kødkvæg er altid ude, men med læskure til ly i dårligt vejr. Her går de 17-18 dyr og græsser på cirka 11 hektar eng og overdrev med læhegnenes grene til hudpleje og skygge og varieret føde fra de mange forskellige plantearter.

 

Grisene på gården er sortbroget dansk landrace og tilbringer ligesom køerne hele deres liv udenfor med grisehytter til ly og læ. Her kan de nyde solen, kølige mudderbade og rode i jorden.

 

Dyrene hos Moselund Økologi lever så naturligt udenfor som muligt, og indgår på den måde i det naturlige kredsløb. Det giver en varieret fauna med mange naturlige plantearter og flere insekter.  På den måde skaber de stor naturværdi gennem hele livet.

 

Gårdbutikken Madkassen blev startet, da Morten gerne ville give kunderne muligheden for at købe kød der har haft et godt formål - at pleje naturen. "Moselund Økologi - forandrer verden gennem maven", er Gårdens slogan! Gårdens fødevarer har fremmet biodiversiteten inden de bliver til mad for mennesker.

 

Selvom gården er autoriseret økologisk, er gårdbutikken det ikke, men alle produkterne kommer fra dyrene på gården. Desuden byder Morten altid gerne på en rundvisning, så du kan se dyrene og deres leveforhold på gården.

 

Dyrene bliver slagtet på Gudme slagteri, som Morten har været medejer af siden 2017. Det betyder, at Morten kan være med i hele processen, helt fra dyrene går ude på marken, til de ligger i køledisken i gårdbutikken.

 

Der er mange lækre grunde til at besøge gårdbutikken: Der er både simremad som Tykkam og Osso buco - der er Grillbøffer og ditto pølser og du kan også købe 1/8 del dyr, hvor alle udskæringer er med sammen med en portion hakkekød. De har også f.ex. oksebryst uden ben,  oksecuvette, højreb filet og okseculotte. Står menuen på grisekød, byder Madkassen blandt andet på fars, koteletter, røget skinke, kam- og nakkestege eller "en hel halv gris".

 

John som er kok laver pålægspakker og færdigretter sammen med Morten og deres Bresaola eller Coppa går som varmt brød. En anden specialitet er Engelsk Bacon som Sir Francis ville have spist det ! Deres oksespegepølser  og leverposteje er også populære. John og Morten kokkererer både det traditionelle landkøkken og laver nye retter på baggrund af Moselund Økologis råvarer af kød og grønt fra Bentes havedrift.

 

Hos Moselund Økologi er du sikret velsmagende varer af god kvalitet fra Gårdens egne dyr til en pris som er på niveau med SuperBrugsen!!