BentesBondegaard

I Låsby i Østjylland, ikke langt fra hverken Silkeborg, Skanderborg eller Aarhus, ligger BentesBondegaard. Her kan man... Læs mere

BentesBondegaard

Skovsrodvej 40
8670 Låsby
Få rutevejledning
+45 20780104
bj@bentesbondegaard.dk

Åbningstider

Mandag Åben efter aftale
Tirsdag Åben efter aftale
Onsdag Åben efter aftale
Torsdag Åben efter aftale
Fredag Åben efter aftale
Lørdag Åben efter aftale
Søndag Åben efter aftale

Varer i butikken

Får & lam Får & lam
(Kontakt os)

I Låsby i Østjylland, ikke langt fra hverken Silkeborg, Skanderborg eller Aarhus, ligger BentesBondegaard. Her kan man købe okse- svine- og lammekød samt skind fra gotlænderlam og -får. Ønsker man at købe kød eller skind, er man velkommen til at tage direkte kontakt.

BentesBondegaard er et lille husmandssted på ca. 8 ha, som drives økologisk med en alsidig husdyrproduktion, der består af ammekvæg, grise og gotlandske pelsfår. Produkterne sælges for så vidt muligt til private.

Stort fokus på dyrevelfærd

Bente er en midaldrende kvinde, der er meget glad for at arbejde med dyr. Hun har tidligere arbejdet som sygeplejerske og er nu førtidspensionist. Hendes overordnede langsigtede mål med bedriften er at drive et økologisk landbrug, hvor der produceres forskellige slags kød og som er næsten selvforsynende med foder og gødning. Dertil salg af uld- og skindprodukter fra Gotlandske Pelsfår, bl.a lamme- og fåreskind. Bente har haft ejendommen siden 1985. I slutningen af 1997 lagde hun om til økologisk drift.

Bentes primære mål er, at alle hendes dyr lever så naturligt som muligt og har størst mulig bevægelsesfrihed. Alle dyrene har derfor fri adgang til udendørsarealer hele året. Dyrevelfærd er det vigtigste hos BentesBondegaard.

Et andet mål er at markerne drives i et sædskifte, så de giver et rimeligt udbytte uden at belaste miljøet. Gården har fem marker, hvor der skiftevis vokser græs og korn. Alt græs og korn bruges til foder til gårdens egne dyr.

Så meget kød som muligt sælges ved formidling af salg til private. Dyrene slagtes på et lille lokalt slagtehus, så de ikke skal fragtes så langt inden slagtning. Hvis man ønsker det, kan man komme på Bentes mailliste og dermed få en mail, hver gang der er kød til salg, ca. fire gange årligt.