Hvis der er noget, vinteren egner sig godt til, så er det da hjemlig hygge – gerne med lidt varmt at drikke og noget sødt at spise. Disse småkager smager af jul med sine noter af appelsin og de blå birkes giver en fin tekstur i de porøse og sprøde mørdejssmåkager.
Opskriften giver ca. 25 småkager, som nok skal få ben at gå på. Du kan sagtens lave en ekstra portion og fryse en rulle ned til en anden dag.
Bag gerne julens småkager med mel fra en producent i dit nærområde. Find din melproducent her.
200 | g | hvedemel |
50 | g | flormelis |
100 | g | koldt smør |
1 | tsk. | vaniljesukker |
3 | tsk. | blå birkes |
1 | æg | |
Revet skal fra to appelsiner |
Hvedemel, flormelis, smør og vaniljesukker mikses sammen. Det gøres nemt i en blender, men hvis du ikke har sådan én, kan du sagtens gøre det i hænderne. Tilsæt birkes og revet appelsinskal.
Ægget piskes sammen med en gaffel og samles med dejen. Dejen skal kun lige hurtigt samles, ikke noget med at ælte løs.
Rul dejen til en aflang rulle og kom herefter husholdningsfilm om den. Læg på køl i mindst en halv time. Du kan også sagtens lave dejen dagen før du vil bage småkagerne.
Ovnen varmes op til 180 grader varmluft.
Skær tynde skiver af dejrullen og bag dem på plader beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter. De skal være let brune i kanterne. Lad småkagerne afkøle inden de skal spises.
Småkagerne opbevares i en tætsluttende beholder.