Om det er til brunch eller på frokostbordet, så kan denne æggekage vendes sammen i et snuptag og bages i ovnen – lynhurtigt og lækkert. Palmekålen giver æggekagen lidt sprødhed, som kontrast til den bløde konsistens og passer godt sammen med de saftige cherrytomater. De friske økologiske æg er fra Topkærgaard ved Århus og palmekålen er fra Havredal Gårdbutik ved Karup.
4 | Æg | |
0,5 | dl | Fløde eller mælk |
0,5 | tsk. | Bagepulver |
1 | tsk. | Hvedemel |
lidt smør til formen | ||
et par blade palmekål | ||
et par cherrytomater | ||
dine yndlingskrydderier | ||
lidt salt og peber |
Æg og fløde eller mælk piskes sammen med bagepulver og lidt hvedemel og krydderier samt salt og peber tilsættes.
Kommes i en ovnfast form smurt med smør. Palmekål skæres i små stykker og tomaterne halveres og kommes i formen med æggekagemassen.
Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
Toppes med lidt frisk palmekål, et drys salt og friske krydderurter (f.eks. purløg eller måske oregano). Kan med fordel serveres med et lækkert stykke brød til.