Braiseret lammeskank fra Lystbækgaard

Braiseret lammeskank

Hos Lystbækgaard kan man få kød fra de oprindelige nordiske lam og får, der får lov til at græsse i den danske natur. Kødet er derfor mørkt, fedtfattigt, smagfuldt og har en fyldig aromatisk smag, der let konkurrerer med vildt.

Giv dig selv en smagoplevelse ud over det sædvanlige med denne lækre opskrift på braiseret lammeskank – perfekt når der skal serveres påskelam.

0:30 2:15 2:45 normal
Braiseret lammeskank fra Lystbækgaard

Ingredienser

Skank

2 spsk. Olivenolie
Lammeskanke (2-4)
1 Løg
2 Gulerødder
4 Kviste frisk rosmarin
3 Laurbærblade
4 Fed hvidløg
2 spsk. Mel
1 spsk. Tomatpuré
3,5 dl Hvidvin
5 dl Lammebouillon

Rodfrugtmos

400 g Kartofler
300 g Knoldselleri
300 g Gulerødder
300 g Persillerødder
75 g Smør

Tilberedning

 • 1

  Skanken skal tøs langsomt op (tag dem gerne op om morgenen eller aftenen før og tø dem op i køleskab). 
   

 • 2

  Varm olien op i en stor stegegryde og brun skankene på alle sider i ca. 10 minutter. Tag skankene op og tilsæt løg og gulerødder og steg dem i ca. 10 minutter. Tilsæt krydderierne og hvidløg og steg videre nogle minutter. Tilsæt mel og tomat puré og rør rundt. Tilsæt derefter vin og bouillon og læg lammeskankene tilbage i gryden. Lad det simre ved svag varme under låg i ca. 2 timer.

 • 3

  Fjern skankene fra saucen og sæt dem til tildækket til side. Skru op for varmen og lad det simre uden låg i ca. 15 minutter til saucen er den rette konsistens. Læg skankene tilbage i saucen og servér varmt.
   

 • 4

  Rodfrugtmos

  Rodfrugterne skrælles, skæres groft og koges møre i usaltet vand. Den sidste halvdel af kogetiden lettes på låget, således at vandet koger noget ind. Rodfrugterne moses, eventuelt sammen med lidt af kogevandet, 
  Smørret piskes i og mosen smages til med salt og peber.