Den perfekte pesto med palmekål

Den perfekte palmekålspesto

Palmekål lyder måske meget eksotisk, men den smukke grøntsag dyrkes i Danmark. Palmekål bliver plantet først på sommeren og høstes efter vinterens frembrud, da frostvejr får det bedste frem i kålbladene, som sjovt nok kan minde om udseendet på sydens palmer. Her er palmekål fra Havredal Gårdbutik brugt som en del af en pesto, og i kraft af ingredienserne, kan pestoen i den grad kaldes lokal og nordisk.

0:20 normal
Den perfekte pesto med palmekål

Ingredienser

10 palmekålsblade
75 g solsikkekerner
75 g fast modnet ost (fx vesterhavsost eller krystalost)
1 dl rapsolie
salt og peber

Tilberedning

  • 1

    Palmekålsbladene skylles og den allernederste del af stænglen fjernes. Hæld kogende vand over bladene og lad dem trække et kort øjeblik, indtil vandet igen hældes fra bladene og skylles med koldt vand. Blancheringen gør at bladene falder lidt sammen og gør det nemmere når det hele skal blendes blødt og cremet.

  • 2

    Solsikkekernerne ristes på en tør pande indtil de er gyldne.

  • 3

    Palmekål, solsikkekerner samt ost kommes i en blender og olien tilsættes lidt efter lidt, indtil den ønskede konsistens er opnået. Pestoen tilsmages med salt og peber. Kommes på glas som er blevet skyllet med kogende vand, og opbevares derefter på køl.

  • 4

    Palmekålspestoen egner sig godt med frisk pasta, som spread i en sandwich eller som tilbehør til grøntsagsdeller.