Æbleis, brownie og bagt hvid chokolade

En prisværdig dessert

Æbleis. Brownie. Bagt hvid chokolade.
Det bestod desserten af til Goforlocal-prisen 2019 og du kan sagtens gøre kunsten efter hjemme i køkkenet.

Isen kommer fra Engmark Is ved Give, hvor du udover is også finder eget kød og mælk i gårdbutikken.
Det er Holsteiner Cox-æbler som danner smagsgrundlaget af æble, mens skovmærke giver et krydret og parfumeret strejf, som kommer fra stoffet kumarin, som du måske kender fra kanel.

Den friske is spiller godt sammen med den lidt tunge brownie og den bagte hvide chokolade giver lige et ekstra pift. Når det er sæson for det, kan du med fordel tilføje friske bær til desserten.

Æbleis, brownie og bagt hvid chokolade

Ingredienser

4 dl æbleis med skovmærke fra Engmark is
100 g hvid chokolade

Brownie

100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1,5 dl hvedemel
5 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
lidt salt

Tilberedning

  • 1

    Brownie

    Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn.

  • 2

    Smørret smeltes og køles ned.

  • 3

    Æg og sukker røres sammen til det er luftigt.

  • 4

    De tørre ingredienser blandes i en anden skål og sigtes derefter ned i ægge/sukker-massen. Sigtningen gør det lettere at undgå klumper i dejen.

  • 5

    Rør til sidst det smeltede smør i blandingen og hæld dejen over i en bageform.

  • 6

    Kagen bages ved 175 grader i ca. 30 minutter. Lad derefter kagen køle ned. Den kan sagtens bages dagen før servering.

  • 7

    Bagt hvid chokolade

    Når du har bagt kagen, kan du skrue ned for ovntemperaturen til ca. 150 grader.

  • 8

    Den hvide chokolade hakkes i mindre stykker og fordeles i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 9

    Bag den hvide chokolade i ca. 5-10 minutter, eller indtil det har fået en fin gylden farve.

    Lad chokoladen køle ned.

  • 10

    Samling af desserten

    Tag isen op 15-30 minutter før servering. Skær brownien i passende stykker, hak den bagte hvide chokolade i fine stykker og drys over brownien og isen.

  • 11

    Tip

    Hvis det er sæson for det, gør friske bær sig rigtig godt sammen med desserten.