Dejlige lammekoteletter fra Lystbækgaard

Fjord lammekoteletter med mormorsalat

På Lystbækgaard – en oplevelsesgård på den vestjyske hede – kan man møde Berit Kiilerich. Når hun ikke passer gårdens mange får eller gårdbutikken, kan man ofte finde hende i køkkenet, hvor hun bla. laver lækre opskrifter baseret på lammekød fra egen avl.

Prøv eksempelvis denne fantastiske opskrift på lammekoteletter.

0:00 normal
Dejlige lammekoteletter fra Lystbækgaard

Ingredienser

Lammekoteletter

6 lammekoteletter
1 citron
1 løg
50 g hvedemel
salt
peber
smør til stegning
2,5 dl fløde

Mormorsalat

1 salathoved
1 dl fløde
3 spsk. sukker
0,25 dl citronsaft

Tilberedning

  • 1

    Lammekoteletter

    Tag koteletterne op om morgenen og tø dem langsomt op i køleskabet.

  • 2

    Tag koteletterne op om morgenen og tø dem langsomt op i køleskabet.

  • 3

    Hak løget i fint.

  • 4

    Koteletterne vendes i mel og brunes i smør på en pande. Herefter lægges koteletterne i et ildfast fad.
    Kog panden af i fløde. Saucen hældes over koteletterne, sammen løgene. Dæk med fadet med alufolie.

  • 5

    Koteletterne steges i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

  • 6

    Sluk oven og lad koteletterne trække i ca. en time.

  • 7

    Mormorsalat

    Rør fløde, sukker og citronsaft sammen.
    Pluk salaten og vend salaten med dressingen.