Smagfulde kyllingelår fra Hopballe Mølle

Fyldte udbenede kyllingelår i tomatsovs

Hos Hopballe Mølle, mellem Vejle og Jelling, kan du købe det lækreste kyllingekød fra deres Velfærdskyllinger. 

I denne opskrift får de udbenede kyllingelår selskab af lækkert fyld og en fyldig tomatsovs. Det er en dejlig ret, der både kan serveres for familien til hverdag eller hvis du får gæster på besøg til aftensmad i en weekend.

Smagfulde kyllingelår fra Hopballe Mølle

Ingredienser

4 udbenede underlår fra Hopballe Mølle
Kødsnor
320 g tørret paste

Fyld

45 g ristet surdejsbrød
1 bundt bredbladet persille
1 stor portobello svamp
4 hvidløgsfed
1 løg

Tomatsovs

4 finthakkede hvidløgsfed
1 finthakket løg
1 dåse tomatpuré
2 dåser flåede tomater
1 dl hvidvin
0,5 dl vand
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 Knivspids sukker
Salt og peber
Olivenolie

Pynt

Frisk basilikum
Friskrevet parmesan

Tilberedning

  • 1

    Fyld

    Blend portobello svampe, hvidløg og løg til en finthakket masse.

  • 2

    Sauter det på en pande i lidt olivenolie i et par minutter og krydr med salt og peber.

  • 3

    Blend surdejsbrød og persille og bland det sammen med svampe-løg blandingen.

  • 4

    Fyld de udbenede kyllingelår med fyldet og bind dem stramt med en kødsnor. Brun kødet på alle sider på en pande i lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken og begynd på tomatsovsen.

  • 5

    Tomatsovs

    Sauter finthakkede hvidløg og løg i olivenolie. Tilsæt dernæst tomatpuré og sauter det med i et par minutter.

  • 6

    Tilsæt flåede tomater, hvidvin, vand, timian og laurbærblade. Hak de flåede tomater ud i mindre stykker med en ske.

  • 7

    Krydr tomatsovsen med 1 knsp sukker, salt og peber. Tilsæt de udbenede kyllingelår og lad det koge med i 50 minutter – 1 time, indtil kyllingelårene er gennemstegte, lækre og møre. Fjern snorene fra de udbenede kyllingelår og læg kyllingen tilbage i tomatsovsen.

  • 8

    Kog pastaen al dente og bland det med tomatsovsen. Server retten med friskrevet parmesan og frisk basilikum.