Græskinspireret lasagne med kød fra Lamdrup Naturkød

Græskinspireret lasagne med sommersalat og lækre majskolber

Retten her kombinerer græskinspirerede smagsnoter i lasagnen, i form af oliven og soltørrede tomater, med en frisk og sprød sommersalat samt saftige, varme majskolber med en smeltet klat smør. Der vil ikke være et øje tørt!

Hos Lamdrup Naturkød, ved Gislev på Fyn, finder du kød fra Skotsk højlandskvæg af bedste kvalitet. Susanne og Jørgen har dyrevelfærden som allerhøjeste prioritet og benytter ikke medicin og GMO-foder. Dyrene går ude i den smukke natur mellem Odense og Svendborg, og du kan bogstavelig talt komme med i processen fra jord til bord, for du får tilbudt at være med til udskæringen af kødet hos slagteren når du bestiller dit kød.

0:20 0:50 1:10 normal
Græskinspireret lasagne med kød fra Lamdrup Naturkød

Ingredienser

Kødsovs

400 g hakket oksekød
lidt rapsolie
2 løg
3 hvidløgsfed
1 frisk chili
1 dl oliven
1 dl soltørrede tomater
1 dåse flåede tomater
paprika
cayennepeber
salt

Bechamelsovs

1 spsk. smør
1 spsk. hvedemel
lidt mælk

Sommersalat

feldsalat
finthakket spidskål
friske asparges
råsyltede rabarber (find opskriften her på hjemmesiden)

Majskolber

2 majskolber
persille
lidt kryddersalt
smør

Andet

lasagneplader
feta

Tilberedning

 • 1

  Lasagne

  Løg, hvidløg, og chili hakkes fint. Steges i olie og oksekødet tilsættes. Hakkes fint. Tilsæt oliven og soltørrede tomater, som er skåret i mindre stykker. Tilsæt flåede tomater og krydderier og lad kødsovsen simre ved lav varme.

 • 2

  Imens kan du lave bechamelsaucen:
  Smelt smørret i en lille gryde ved middelhøj varme. Tilsæt hvedemel, og rør i blandingen, så smørret og melet samler sig. Det nemmeste er at bruge et piskeris. Tilsæt mælk lidt efter lidt, under omrøring, indtil du har en lind og flydende bechamelsauce.

 • 3

  Lasagnen samles i et ovnfast fad af skiftevis lag af kødsovs, plader, smuldret feta og lidt bechamelsovs. Gem dog det meste af bechamelsovsen og feta til toppen af lasagnen.

 • 4

  Lasagnen kommer i en varm ovn ved 180 grader indtil den er gylden på toppen og du kan stikke en nål ned igennem pladerne. Hvis du bruger tørre lasagneplader, tager det ca. 40-50 minutter. Det går selvfølgelig en del hurtigere, hvis du bruger friske lasagneplader.

 • 5

  Majskolber

  De ydre blade fjernes fra majskolberne. Kolberne brækkes over og koges i saltet vand i ca. 6-8 minutter. Hæld vandet fra og lad majsene ligge i den varme gryde indtil servering.
  Ved servering, pyntes de med hakket persille, kryddersalt og en god klat smør.

 • 6

  Sommersalat

  Feldsalat skylles, spidskål skylles og snittes helt fint. Asparges skylles og skæres i mindre stykker. De rå asparges giver en lækker, sprød tekstur i salaten, men hvis du foretrækker dem lidt møre, kan de overhældes kogende vand eller dampes.

 • 7

  Feldsalat, spidskål og asparges blandes og kommes i en skål. Top med en god omgang råsyltede rabarber og lidt af væsken herfra og servér med lasagnen og majskolberne.