Grøn tærte med kalkun og feta samt fyldig rød salat

Grøn tærte med kalkun og feta samt fyldig rød salat

Da Lone og Lars Hedegaard købte Gothenborg i 1992, tog de det første skridt på vejen til at blive Danmarks første producent af økologiske kyllinger og dernæst ænder. Sidenhen er besætningen udvidet med kalkuner og gæs og alle dyrene går ude i sommermånederne.
De økologiske kalkuner er en langsomt voksende race, kaldet sort bronzekalkun og hvert år producerer Lone og Lars 1500 kalkuner, hvoraf de fleste bliver solgt ved juletid.

Opskriften her egner sig godt med plukkød fra kalkunstegen – om det er i dagene efter julemiddagen, eller i løbet af året, så er en tærte aldrig af vejen. Opskriften kan også sagtens laves med andet fjerkræ fra Gothenborg.

Vidste du at du kan finde stegevejledninger på alt Gothenborgs fjerkræ? Det gør du via dette link gothenborg.dk/fjerkrae/

0:30 0:40 1:10 normal
Grøn tærte med kalkun og feta samt fyldig rød salat

Ingredienser

Tærtebund

100 g smør
140 g hvedemel
40 g fuldkornsmel
1 Knivspids salt

Tærtefyld

1 tsk. rapsolie
1 rødbede
0,5 rødt spidskål
1 fennikel
1 appelsin
dressing (rørt sammen af lidt honning, sennep, citron og olie)
0,5 dl solsikkekerner

Tilberedning

 • 1

  Tænd ovnen på 200 grader.
  Skær smørret i tern og bland det sammen med mel og salt. Det er lettest at gøre med hænderne. Kom tærtedejen på køl en halv times tid.

 • 2

  Løg snittes og broccoli skæres i mundrette stykker. Varm en pande op og sautér løg i rapsolien. Broccoli og skyllet spinat tilsættes. Grøntsagerne skal blive en smule møre, men stadig have lidt bid. Læg grøntsagerne til side.

 • 3

  Rul dejen ud på et stykke bagepapir og læg den over i en tærteform. Prik lidt huller i dejen med en gaffel og forbag den i 10 minutter.

 • 4

  Saml tærten med grøntsager, kalkunkød og feta efter smag. Rør æg og mælk sammen. Hæld æggeblandingen over tærten og drys med chilisalt.
  Tærten bages i 30-40 minutter ved 200 grader.

 • 5

  Imens klargøres salaten: Rist solsikkekerner på en tør pande og læg dem til side.
  Skræl, skyl og skær rødbeden i tern. Sautér rødbedeternene på en varm pande i lidt rapsolie og krydr dem med f.eks. timian eller rosmarin. Lad rødbederne køle ned, mens du snitter rød spidskål og fennikel helt fint.

 • 6

  Bland dressingen sammen, husk at smage til og justere på mængden af ingredienserne, så du får en dressing lige efter din smag.

 • 7

  Skær appelsin i mundrette stykker. Bland rødbedetern, rød spidskål og fennikel med dressingen og top med appelsinstykker og ristede solsikkekerner.

 • 8

  Servér salaten sammen med tærten.