Grøntkålssalat med Clara Friis pærer fra Bakkely Gårdbutik

Grønkålssalat med Clara Friis pærer og valnødder i honning

Grønkål, sprøde pærer, valnødder i sød honning fra din lokale biavler og en fed fetaost der giver det gode salte modspil. Det er kombinationen i denne fine efterårs- og vintersalat.

De sprøde og lækre Clara Friis-pærer finder du bl.a. hos Bakkely Gårdbutik i Viborg. Her har Marianne og Per siden 1993 været i gang med at dyrke frugt og grønt og i gårdbutikken finder du et bredt sortiment af varer - Bakkely er især mestre i at kreere smukke gavekurve, der kan give glæde til enhver fødselar eller værtinde.

Læs mere om Bakkely Gårdbutik

0:00 normal
Grøntkålssalat med Clara Friis pærer fra Bakkely Gårdbutik

Ingredienser

et par store håndfulde grønkål
2 Clara Frijs pærer
en stor håndfuld valnødder
2 tsk. honning fra din lokale biavler
2 spsk. fetaost
0,5 citron (både saft og skal)

Tilberedning

  • 1

     

    Start med at røre valnødder sammen med honning og lad det stå at trække. Jo længere, des bedre.

  • 2

    Grønkålen ribbes fra stænglerne og skylles meget grundigt.

    TIP: Skyl grønkålsstænglerne og gem dem på frost. Efterhånden som du får samlet flere grønkålsstængler, kan de bruges til bl.a. grønkålspesto- og/eller hummus.

  • 3

    Grønkål rives eller skæres i mindre stykker og krammes derefter med en lille smule salt. Det gør at kålen falder lidt sammen og bliver mere rart at tygge på.

  • 4

    Citronskallen rives på et fint rivejern og saften presses derefter og begge blandes med grønkålen. Gem en lille smule citronsaft til pærerne. 

  • 5

     

    Clara Friis pærerne skylles og skæres i tynde skiver. Hæld resten af citronsaften ud over pærerne. 

  • 6

    Grønkål, pærer, valnødder og feta samles.

    Kan f.eks. nydes til aftensmaden sammen med et stykke kød fra et lokalt dyr der har haft et godt liv.