Grønkål, sprøde pærer, valnødder i sød honning fra din lokale biavler og en fed fetaost der giver det gode salte modspil. Det er kombinationen i denne fine efterårs- og vintersalat.
De sprøde og lækre Clara Friis-pærer finder du bl.a. hos Bakkely Gårdbutik i Viborg. Her har Marianne og Per siden 1993 været i gang med at dyrke frugt og grønt og i gårdbutikken finder du et bredt sortiment af varer - Bakkely er især mestre i at kreere smukke gavekurve, der kan give glæde til enhver fødselar eller værtinde.
Læs mere om Bakkely Gårdbutik
et par store håndfulde grønkål | ||
2 | Clara Frijs pærer | |
en stor håndfuld valnødder | ||
2 | tsk. | honning fra din lokale biavler |
2 | spsk. | fetaost |
0,5 | citron (både saft og skal) |
Start med at røre valnødder sammen med honning og lad det stå at trække. Jo længere, des bedre.
Grønkålen ribbes fra stænglerne og skylles meget grundigt.
TIP: Skyl grønkålsstænglerne og gem dem på frost. Efterhånden som du får samlet flere grønkålsstængler, kan de bruges til bl.a. grønkålspesto- og/eller hummus.
Grønkål rives eller skæres i mindre stykker og krammes derefter med en lille smule salt. Det gør at kålen falder lidt sammen og bliver mere rart at tygge på.
Citronskallen rives på et fint rivejern og saften presses derefter og begge blandes med grønkålen. Gem en lille smule citronsaft til pærerne.
Clara Friis pærerne skylles og skæres i tynde skiver. Hæld resten af citronsaften ud over pærerne.
Grønkål, pærer, valnødder og feta samles.
Kan f.eks. nydes til aftensmaden sammen med et stykke kød fra et lokalt dyr der har haft et godt liv.