En lidt anderledes gulerodskage med blendede gulerødder, som sammen med ricotta, bidrager til en svampet og lækker konsistens. Sammen med smag fra Mandala Organics grødstøv og vanilje vil denne kage bringe glæde til store og små.
Find mange flere af Mandala Organics særdeles gode krydderier på Mandala Organic
200 | g | rørsukker |
250 | g | ricotta ost |
2 | æg | |
150 | g | gulerødder |
50 | g | smør |
2 | spsk. | planteolie |
150 | g | hvedemel |
1 | spsk. | Mandala grødstøv |
2 | spsk. | kakao |
2 | tsk. | bagepulver |
1 | tsk. | vaniljesukker |
Tænd ovnen på 180 grader.
Start med at skære gulerødderne i mindre stykker og kog dem indtil de er møre.
Hæld derefter vandet fra og tilsæt smør og olie, hvorefter du moser eller blender blandingen sammen til den er helt fin. Lad det køle ned.
Sukker og æg piskes luftigt sammen.
Ricottaen vendes i blandingen.
Rør den afkølede gulerodsmos sammen med æggeblandingen.
Tilsæt mel, bagepulver, vanilje, kakao og grødstøv og rør indtil dejen er jævn.
Kom dejen i en smurt springform, drysset med lidt mel og grødstøv.
Bag kagen ved 180 grader i den forvarmede ovn. Den skal ca. have 40-45 minutter.
Lad kagen køle ned inden servering.
Kagen kan serveres med en klat creme fraiche eller også kan du lave en glasur af flormelis og limesaft, for et let syrligt indslag.