Har du prøvet at bage peberfrugter? Hvis ikke, så kan det næsten kun gå for langsomt med at give denne røde peberfrugtspesto et skud. Ved at bage peberfrugterne i ovnen ved høj varme frigives de naturlige sukkerstoffer i peberfrugten, som herefter karamelliseres og giver en intens og dyb smag. Noget som kan få liv i selv den kedeligste vinterkartoffel eller komplimentere en sprød forårsknold.
Vi har været på besøg hos Havredal Gårdbutik i Karup for at finde inspiration til nye grøntsagsretter. Udover at lave nogle fantastiske grøntsager, driver Havredal Gårdbutik også en social-økonomisk virksomhed, der giver nye muligheder og livsmod til mennesker på kanten af arbejdmarkedet. Så for at hylde de seje ildsjæle bag projektet, har vi udviklet en grøntsagssalat der kan give livsmod til de skønne havredalkartofler - også på kanten af sæsonen.
450 | g | kartofler |
120 | g | mandler |
2 | peberfrugter | |
2 | hvidløgsfed | |
lidt rapsolie | ||
1 | Knivspids | tørret chili |
1 | Knivspids | paprika |
1 | Knivspids | citronpeber |
1 | Knivspids | salt |
Tænd ovnen på 200 grader. Peberfrugterne halveres og kernehuset fjernes. Læg i et ildfast fad med skindet opad. Bag peberfrugterne i midten af ovnen, indtil de skindet er helt mørkt. Det tager ca. 15-20 minutter. Derefter kommes de bagte peberfrugter i en frysepose og afkøles.
Imens peberfrugterne afkøles, skrælles kartofler og koges i letsaltet vand. Når kartoflerne er møre, hældes vandet fra og kartoflerne stilles til afkøling.
Mandler ristes på en tør pande, indtil de er let gyldne.
Flå forsigtigt skindet af de afkølede peberfrugter og kom dem i en blender sammen med ristede mandler, hvidløg, et ordentligt skvis olie og krydderier. Konsistensen justeres med olie og smages til med krydderierne.
Vend de afkølede kartofler i pestoen og evt. et grønt element som f.eks. rucola.
Benyt kartoffelsalaten som en del af en buffet eller servér f.eks. med halve smørstegte spidskål og/eller et godt stykke fisk eller kød.
Brug også peberfrugtpestoen, hvor du ellers ville bruge en pesto – som dyppelse til gnavegrønt og chips, i sandwich eller som tilbehør til salater.