Mmh, det fine røde sommerbær er en favorit hos mange og denne tærte er også en favorit hos os. Det let syrlige hindbær forenes i skøn symfoni med en sprød tærtebund og sød marengs på toppen. Den kan du sagtens servere en solrig sommerdag på terrassen.
Hindbær kan du finde i mange gårdbutikker over hele landet. Hos goforlocal kan vi fx anbefale at kigge forbi Gårdbutikken Marielyst på Falster eller Ømosebær i det midtjyske.
80 | g | smør |
160 | g | havrekiks |
100 | g | hindbærkompot (find opskriften her på siden) |
2 | æggeblommer | |
200 | g | kondenseret mælk |
2 | pasteuriserede æggehvider | |
60 | g | flormelis |
1 | tsk. | vanlijesukker |
Start med at tænde ovnen på 170 grader.
Havrekiksene knuses i en minihakker, til de er helt finthakkede. Smørret skæres i små tern og blandes sammen med de knuste kiks. Dette gøres nemmest med hænderne. Når dejen er homogen, presses massen ned i en tærteform og prikkes med en gaffel.
Tærtebunden forbages i ca. 10 minutter ved 170 grader, indtil den er let gylden.
Hindbærkompotten røres sammen med æggeblommer og kondenseret mælk.
Når tærtebunden er let gylden, kommer den ud af ovnen og køler en smule ned.
Hindbærcremen smøres på tærtebunden og bages nu i ca. 20 minutter ved 170 grader, indtil cremen har sat sig.
De pasteuriserede æggehvider piskes og vaniljesukker og flormelis tilsættes lidt ad gangen, indtil en luftig konsistens er opnået.
Tærten kommer endnu en gang ud af ovnen og køler en lille smule ned, inden marengsen kommes på toppen. Du kan enten smøre marengsen på eller komme den i en sprøjtepose og lave et fint mønster.
Bag tærten færdig i ca. 15 minutter ved 170 grader, indtil marengsen har fået en let gylden farve.