Biscotti med mel fra Læsø Økologi

Julebiscotti

Mmh, julens krydderier indkapslet i en lækker lille småkage. Et godt supplement til de klassiske vaniljekranse, brunkager og hvad du nu ellers ynder at bage i den søde juletid.

Biscotti'erne her er bagt med hvedemel fra Læsø økologi, som i 2019 med stolthed kunne kalde sit mel økologisk certificeret.
Udover at dyrke korn, finder du hos Jakob og Læsø økologi et udvalg af årstidens grøntsager, samt lækker lokal sennep lavet af sennepsfrø fra den hyggelige ø.

Læs mere om Læsø Økologi

0:00 0:00 0:00 normal
Biscotti med mel fra Læsø Økologi

Ingredienser

125 g mel
125 g sukker
100 g afskallede hasselnødder
1,5 tsk. julekrydderi (kanel, stjerneanis, allehånde og nelliker)
0,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g tranebær
en halv appelsin
1 æg

Tilberedning

  • 1

    Start med at lave dit julekrydderi. Mål ca. en tsk af de fire krydderier, kanel, stjerneanis, allehånde og nelliker og knus dem i en morter. Hvis du ikke har dem hele, kan du bare blande af stødte krydderier.

    Tag 1,5 tsk. fra og gem resten af blandingen i en lufttæt beholder. Så kan du nemt lave en ny portion en anden dag. 

  • 2

    Bland de tørre ingredienser.

  • 3

    Tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft og ægget.

  • 4

    Ælt dejen sammen, det er nemmest at bruge hænderne.
    Form dejen til to pølser a ca. fire cm. bredde og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

  • 5

     

    Bag biscottirullerne i ca. 25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader.

  • 6

    Tag biscottirullerne ud af ovnen og skru ned for temperaturen til 100 grader.

  • 7

    Skær biscottierne i skiver a ca. 0,5-1 cm. Kom dem igen over på bagepladen og bag dem i ca. 5-10 minutter, indtil de er så sprøde som du ønsker dem.

  • 8

    Tip

     

    De fleste kender den lille italienske småkage som værende meget sprød og noget man næsten kan knække tænderne på. Sådan egner de sig også godt hvis de skal dyppes i kaffen, men hvis du ønsker de skal have en lidt mere chewy konsistens, kan du tage dem ud fra den sidste bagning inden de bliver alt for hårde.