Jysk Naturkøds gullashsuppe

Jysk Naturkøds gullashsuppe

Fra et ønske om at kunne levere godt kød til sig selv og familien, er Jysk naturkød i dag vokset fra en drægtig ko og en kvie, til en ganske stor flok af skotsk højlandskvæg med de karakteristiske lange horn og fine pelsede ydre. Du finder Jysk Naturkød ved Harlev tæt på Århus.
Hos Bjarne og familien, er dyrenes velfærd i højsædet og udover at være godmodige dyr, som børnene kan klappe og strigle, er skotsk højlandskvæg en race som kan leve ude hele året. I sommerhalvåret lever kvæget af at spise sig mætte i græs og urter, når dyrene afgræsser og fastholder lysåbne naturområder hos lokale lodsejere. Det kan man da kalde en win-win-situation.

Denne gullaschsuppe er en rigtig velsmagende ret her i efteråret og vinteren. Den bliver kun bedre af at stå i køleskabet til næste dag. Du kan også frysende den ned, så du har en skøn og nem ret lige til at varme op på de kolde dage.

0:30 2:00 2:30 normal
Jysk Naturkøds gullashsuppe

Ingredienser

Gullashsuppe

1,2 kg gullaschkød eller småkød fra yderlår, som du selv kan skære i passende stykker
6 hvidløgsfed
3 løg
4 spsk. paprika
1 tsk. røget paprika
1 spsk. spidskommen
2 frisk chili
70 g tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 l vand
4 laurbærblade
2 peberfrugt
4 gulerødder
1 kg kartofler
2 oksebuillon terning
400 g oksebacon af skotsk højlandskvæg

Tilberedning

  • 1

    Puds kødet af (sikkert ikke nødvendigt, når du har købt det hos Jysk Naturkød) Har du købt småkød af yderlår, skal du skære det i grove tern, Pil og hak løg, hvidløg og chili.

  • 2

    Varm en god stor gryde op ( som kan tåle at komme i ovnen) og brun kødet godt af over flere gange, så det får en fin stegeskorpe.

  • 3

    Brun derefter løg, hvidløg, chili og tilsæt alle krydderierne, tomatkoncentrat, hakkede tomater, vand, oksebouillon og laurbærblade. Lad det koge op, skum godt af og sæt gryden i en 150 grader varm ovn med låg på.

  • 4

    Lad gryden stå og hygge sig i ovnen hele dagen (min. 2-3 timer) – jo længere, des bedre.

  • 5

    Gulerødder, kartofler og peberfrugt ordnes, skæres i grove tern. Skær også oksebaconen i tern og steg den sprød på en pande. Det hele tilsættes ca. 1 time før servering.

  • 6

    Smag til med salt og peber og server. Server gullaschsuppen rygende varm og spis gerne et godt friskbagt brød til. Velbekomme!