Jysk Naturkøds Osso Buco

Jysk Naturkøds højlands osso buco

Hos Jysk Naturkød i Harlev, tæt på Århus, er dyrenes velfærd i højsædet og udover at være godmodige dyr, som børnene kan klappe og strigle, er skotsk højlandskvæg en race som kan leve ude hele året. I sommerhalvåret lever kvæget af at spise sig mætte i græs og urter, når dyrene afgræsser og fastholder lysåbne naturområder hos lokale lodsejere.

Denne opskrift på osso buco er helt perfekt simreret på en kold efterårs- eller vinteraften, vi lover du får varmen i hele kroppen!

0:45 2:00 2:45 normal
Jysk Naturkøds Osso Buco

Ingredienser

Osso buco

1,2 kg skotsk højlandskvæg osso buco
1,5 dl hvedemel
2 hvidløgsfed
2 skalotteløg
3 stilke bladselleri
3 gulerødder
5 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
3 dl hvidvin
1 dåse flåede tomater
4 dl kalvebouillon
2 laurbærblade
1 kvist frisk rosmarin
1 kvist frisk timian

Kartoffelmos

1,5 kg kartofler
2 spsk. smør
0,5 dl mælk

Tilberedning

 • 1

  Skær ridser i kødet 3-4 steder. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Vend kødet i mel. Varm smør og olie ved god varme i en stegegryde. Brun herefter kødet i 2-3 minutter hver side. Brun 2-3 ad gangen og læg dem til side.

 • 2

  Klargør bladselleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.

 • 3

  Varm resten af smør og olie ved god varme i gryden. Svits løg, hvidløg efterfulgt at gulerødder og blegselleri. Hæld hvidvinen over sammen med de flåede tomater. Kog ind for høj varme i 8-10 minutter. Kom kødet tilbage i gryden. Hæld bouillon i gryden til det dækker. Skyl rosmarin og timian og bind en krydderbuket med laurbærbladene. Tilsæt krydderbuketten. Læg låg på gryden. Skru ned til svag varme og lad retten simre i 2 timer.

 • 4

  Kartoffelmos

  Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Tilsæt smør eller olie og evt. lidt af vandet eller lidt mælk og smag til med salt og peber.

 • 5

  Servering

  Rettes kan drysses med med persille og citronskal inden servering, hvis det ønskes. Velbekomme!