Hjemmelavede kammerjunkere med mel fra Mejnerts Mølle

Knasende kammerjunkere

Ingen bamse uden kylling, Frede uden Mary eller koldskål uden kammerjunkere!

De små sprøde småkager udgør prikken over i’et på den obligatoriske sommerdessert. Den købte version smager ganske godt, men hvis du tager dig tid til at bage selv, lover vi at du ikke vil fortryde. Vi kan dog ikke love, at der ikke går lang tid før du må i gang i køkkenet igen, for de små lækre kammerjunkere skal nok få ben at gå på!

Skal dine hjemmebagte kammerjunkere være lidt ekstra gode, kan vi anbefale at købe melet hos Mejnerts Mølle.

0:00 0:00 0:00 normal 1
Hjemmelavede kammerjunkere med mel fra Mejnerts Mølle

Ingredienser

100 g smør
100 g sukker
25 g fuldkornshvedemel
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 vaniljestang
0,5 dl mælk
1 æg
1 knivspids salt

Tilberedning

  • 1

     

    Skær smørret i små tern og bland det med mel, sukker, bagepulver og salt. Saml dejen med ægget og tilføj mælken lidt ad gangen, indtil du har en samlet masse.

  • 2

    Kom dejen på køl en halv times tid og skær den ud i fire lige store dele, som du derefter triller ud i stænger. Skær stængerne ud i små stykker, alt efter hvor store du foretrækker kammerjunkerne skal være. Husk på at kammerjunkerne skal halveres undervejs i afbagningen.

  • 3

    Kammerjunkerne bages i ca. 12 minutter ved 175 grader varmluft, indtil de har fået en fin lysebrun farve. Derefter tages de ud af ovnen og køler ned et øjeblik, indtil du kan halvere dem med en kniv. Ovnen skrues ned på 100 grader og kammerjunkerne bages igen i 40-45 minutter.

  • 4

    Når kammerjunkerne er kølet helt ned, kan du opbevare dem i en tætsluttende beholder. De holder sig i op til en uge, men mon ikke de er spist inden da?

  • 5

    Server kammerjunkerne sammen med hjemmelavet koldskål.

  • 6

    TIP: tag gerne smørret ud fra køleskabet en halv times tid inden du går i gang, så er det nemmere at blande med de andre ingredienser.