Krydrede lammefrikadeller med tzatziki fra Lystbækgaard

Krydrede lammefrikadeller med tzatziki

Lammefrikadeller er sikkert hit – de er saftige, velkrydrede og smager bare fantastisk. De kan spises hele året rundt – også til påske. Det kan klart anbefales at kigge efter den nærmeste gårdbutik, som sælger lamme- og fårekød, da smagsoplevelsen bliver mangedoblet i forhold til det udenlandske kød du kan finde i supermarkedet.

Denne opskrift er udviklet af Berit fra Lystbækgaard.

0:30 normal
Krydrede lammefrikadeller med tzatziki fra Lystbækgaard

Ingredienser

Lammefrikadeller

500 g hakket lamme- eller fårekød
2 hvidløgsfed
2 løg
2 finthakkede tomater
0,5 spsk. frisk hakket basilikum
0,5 spsk. frisk hakket salvie
1 æg
salt
peber
olie til stegning

Tzatziki

5 dl græsk yoghurt
1 agurk
2 hvidløgsfed
2 spsk. olivenolie
salt
peber

Tilberedning

  • 1

    Lammefrikadeller

    Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak tomaterne i fine stykker og mos tomatkødet med en gaffel.

  • 2

    Bland det hakkede kød, med de finthakkede løg, de mosede tomater, krydderier og æg. Ælt massen til en fast fars.

  • 3

    Form små kødboller eller pølser af farsen og steg dem 5-8 minutter på en pande i varm olie.

  • 4

    Tzatziki

    Agurken skrælles, flækkes og udkernes, rives groft og trykkes fri for det meste væde. Hvidløg hakkes fint.

  • 5

    Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den græske yoghurt.
    Smages til med salt og peber.

  • 6

    FUN FACT

    Hakket lammekød laves ofte af boven eller andre bindevævsrige udskæringer og kan bruges i mange retter.