Lammefrikadeller er sikkert hit – de er saftige, velkrydrede og smager bare fantastisk. De kan spises hele året rundt – også til påske. Det kan klart anbefales at kigge efter den nærmeste gårdbutik, som sælger lamme- og fårekød, da smagsoplevelsen bliver mangedoblet i forhold til det udenlandske kød du kan finde i supermarkedet.
Denne opskrift er udviklet af Berit fra Lystbækgaard.
500 | g | hakket lamme- eller fårekød |
2 | hvidløgsfed | |
2 | løg | |
2 | finthakkede tomater | |
0,5 | spsk. | frisk hakket basilikum |
0,5 | spsk. | frisk hakket salvie |
1 | æg | |
salt | ||
peber | ||
olie til stegning |
5 | dl | græsk yoghurt |
1 | agurk | |
2 | hvidløgsfed | |
2 | spsk. | olivenolie |
salt | ||
peber |
Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak tomaterne i fine stykker og mos tomatkødet med en gaffel.
Bland det hakkede kød, med de finthakkede løg, de mosede tomater, krydderier og æg. Ælt massen til en fast fars.
Form små kødboller eller pølser af farsen og steg dem 5-8 minutter på en pande i varm olie.
Agurken skrælles, flækkes og udkernes, rives groft og trykkes fri for det meste væde. Hvidløg hakkes fint.
Agurk, hvidløg og olivenolie røres i den græske yoghurt.
Smages til med salt og peber.
Hakket lammekød laves ofte af boven eller andre bindevævsrige udskæringer og kan bruges i mange retter.