Lækker hindbærkompot med bær fra Ømosebær

Lækker hindbærkompot

Du kender helt sikkert det røde hindbær, men vidste du at der også findes en sort af gule hindbær? Det gule hindbær kan du bl.a. finde ude hos Helle og Lars Madsen hos Ømosebær i Ans. Og du kan endda selv plukke den lokale, lækre råvare, når der til sommer igen er gang i selvpluksæsonen.
Udover den gule farve, som gør bærret spændende og oplagt til at pynte morgenmaden eller desserten med, har det gule hindbær har en kraftig sød smag – næsten mere smagfuldt end dets røde hindbærkusine. Ømosebær dyrker sorten ’Allgold’.

Udover at det er utrolig hyggeligt at tage med vennerne eller familien ud til Ømosebær og plukke netop den mængde bær du ønsker, er selvpluk en oplagt mulighed for at fylde nogle af bærrene i fryseren og gemme et stykke af sommeren til koldere tider. Nedfrysningen bevarer den gode smag samt vitamin- og mineralindholdet.

Af de frosne bær kan du let fremstille f.eks. denne bærkompot som kan peppe enhver havregrød, yoghurt eller dessert op. I opskriften er der både brugt gule og røde hindbær, for en fin lys rød farve, men du kan bruge lige de bær du har lyst til og justere sukkerindholdet efter dine præferencer og hvad du regner med at bruge kompotten til.

0:10 0:10 0:20 normal
Lækker hindbærkompot med bær fra Ømosebær

Ingredienser

250 g gule og røde hindbær
50 g sukker
1 citron (både saft og skal)
frisk citronmelisse og/eller mynte

Tilberedning

  • 1

    Bærrene varmes op sammen med sukker og citron og krydderurterne tilsættes.

  • 2

     

    Giv et kort opkog og hæld kompotten på et skoldet glas. Kompotten kan opbevares på køl og holder snildt 1-2 uger. Jo mere sukker der er tilsat, des længere holdbarhed.