Fantastisk sommerlagkage med jordbær og kirsebær

Lækker sommerlagkage

Kage i lag, lag af kage, vi elsker lagkage! Der er bare noget ved hjemmebagte lagkagebunde. Især når de bliver fyldt med sæsonens bær og fyldig flødeskum. Her får du en lækker sommervariant med jordbær og kirsebær, men lagkagen kan selvfølgelig laves med årstidens udvalg fra din lokale bærproducent.

Vi kan anbefale at kigge forbi vestjyske Ømosebær, der har et hav af forskellige bær - bl.a. jordbær, blåbær og hindbær, der alle smager fantastisk i denne sommerlagkage!

0:30 0:25 1:00 normal
Fantastisk sommerlagkage med jordbær og kirsebær

Ingredienser

Lagkagebunde

5 æg
175 g sukker
0,5 vanillestang
150 g hvedemel
0,5 tsk. bagepulver

Fyld

400 g friske jordbær
400 g friske kirsebær
5 dl fløde
lidt vaniljesukker

Tilberedning

  • 1

    Ovnen tændes på 180 grader varmluft.

  • 2

    Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og bland dem sammen med lidt af sukkeret, for at skille de små korn ad. Pisk derefter æggene og sukkeret sammen, indtil massen er meget luftig.

  • 3

    Sigt melet og bagepulveret ned i blandingen og vend den forsigtigt sammen.

  • 4

    Dejen vendes i en springform beklædt med bagepapir.

  • 5

    Lagkagebundene bages ved 180 grader i 25-30 minutter. Sluk herefter ovnen og lad bundene køle helt ned.

  • 6

    Jordbær skylles og skæres i mindre stykker. Kirsebærrene skylles, udstenes og halveres.

  • 7

    Pisk fløden med lidt vaniljesukker og vend bærrene i flødeskummet. Gem nogle bær til pynt på toppen.

  • 8

    Lagkagebundene skæres over, enten i to eller tre bunde og samles med flødeskumsblandingen.

    TIP: gør det til en vane at gemme de tomme vaniljestænger i et tætsluttende glas med sukker, så har du altid lidt lækker vaniljesukker ved hånden.

    TIP: lagkagebundene kan sagtens laves dagen før brug.