Linseragout med svampe og Ras el Hanout

Linseragout med svampe og Ras el Hanout

Mmh, Mandala Organics krydderier er fulde af smag og det lover vi for at du også får i denne linseragout med Ras el Hanout! Ras el Hanout er en kraftig krydderiblanding som stammer fra Nordafrika. Find mange flere formidable krydderier på Mandala Organic

0:00 normal
Linseragout med svampe og Ras el Hanout

Ingredienser

3 dl belugalinser
15 g smør
0,5 dl olivenolie
500 g svampe (f.eks. champignon, portobello, østershatte, kantareller osv.)
2 skalotteløg
2 gulerødder
1 hvidløgsfed
Mandala Ras el Hanout
1 citron
2 dl hvidvin
1 stort bundt persille
salt og peber
nødder eller ristede kerner (f.eks. cashew, mandler, solsikke- eller græskarner.)

Tilberedning

  • 1

    Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i ca. 30 minutter.

  • 2

    Imens renses og skæres eller rives svampene i mundrette stykker.

  • 3

    Løg, hvidløg og gulerødder skæres i små tern.

  • 4

    Riv skal fra citronen og pres saften.

  • 5

    Sæt olien over i en stor bredbundet sautérpande eller gryde.
    Læg forsigtigt svampene i den varme olie og når disse begynder at tage farve, tilføjes Ras El Hanout, hvidløg, skalotteløget og gulerødderne. Lad det lige gennemvarme og tilsæt så de kogte linser, sammen med citronskal og hvidvinen og lad det koge forsigtigt ind.

  • 6

    Retten tilsmages med citronsaft, salt og peber og tilsæt smørret.

  • 7

    Vend retten med masser af persille og top med nødder eller kerner, og evt. et godt stykke brød til.