Mmh, hvad er bedre end at sætte tænderne i et stykke friskbagt tærte? Ikke så meget, hvis du spørger os. Og når den så oven i købet er lavet med de lækreste lokale solbær, så klapper vi gladeligt i vores hænder.
Denne tærte rummer en kombination af fyldig marcipanfyld, som med dets sødme bliver komplementeret af de let syrlige solbær på bedste vis.
Solbærrene kommer fra Fjordgården Økologisk Landbrug, som du finder ved Holbæk. Udover at dyrke solbær, finder du et udvalg af sæsonens frugter og bær, mens hovedproduktionen på gården er en bestand af gotlandske pelsfår. Her går intet til spilde, da både kød, skind og uld bliver brugt.
Læs mere om Fjordgården Økologisk Landbrug
200 | g | mel |
130 | g | smør |
75 | g | flormelis |
1 | æggeblomme |
125 | g | blødt smør |
125 | g | sukker |
125 | g | marcipan |
2 | æg | |
1 | tsk. | vaniljesukker |
150 | g | solbær |
Mel, smør, flormelis og æggeblommen blandes sammen. Det gøres nemt med hænderne og ellers kan du bruge en blender til de tørre ingredienser og tilføje æggeblommen til sidst.
Mørdejen skal kun lige samles.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm eller en plastikpose og lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid.
Tag smørret til marcipanfyldet ud af køleskabet, så det er blødt når det skal bruges.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Når mørdejen er klar, tages den ud og rulles ud, så den passer til den tærteform du vil bruge. Prik huller i dejen med en gaffel og forbag den i ca. ti minutter i den varme ovn.
Imens klargøres marcipanfyldet. Æggene piskes luftigt i en skål for sig. Marcipan rives og blandes med sukker, blødt smør og vaniljesukker. Marcipanmassen vendes forsigtigt med de piskede æg.
Når tærten er forbagt, kommes marcipanfyldet på og toppes med solbærrene. Tærten bages ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter.
Tærten kan f.eks. serveres med flødeskum eller cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker og citronsaft.