Fantastisk stikkelsbær og æble marmelade

Marmelade med stikkelsbær og æble

Plus plus plus giver plus. Sådan er det især i dette tilfælde, hvor vi har forenet lækre råvarer fra to dygtige fødevareproducenter i en opskrift på marmelade, som vækker begejstring på et bordet til weekendbrunchen.

Stikkelsbærrene kommer fra Ømosebær ved Ans i Midtjylland, hvor du til sommer kan fylde bærdepoterne op, når Helle og Lars Madsen igen åbner op for selvpluksæsonen.

Æblerne kommer fra Ullemose Frugt ved Oure på fine Fyn. Til opskriften er der brugt æbler af sorten ’Rød Elstar’. Et middelfast og saftigt æble, med en syrlig-sød smag og aroma. Men vær ikke bange for at benytte andre sorter, og hvis du en dag slår vejen forbi Ullemose frugt, kan Anne-Mette og Jesper helt sikkert lære dig nyt om alle de fantastiske sorter de dyrker i frugtplantagen.

0:15 0:15 0:30 normal
Fantastisk stikkelsbær og æble marmelade

Ingredienser

2 dl stikkelsbær
2 dl Elstar æbler
1 dl sukker
0,5 dl vand
1 vaniljestand
evt. lidt citronsaft

Tilberedning

  • 1

    Stikkelsbær og æbler skylles. Kernehuset fjernes fra æblerne. Skæres i mindre stykker og kommes i en gryde. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud i lidt af sukkeret. Kom det op i gryden sammen med resten af sukkeret og vandet.

  • 2

    Lad blandingen koge op, indtil æbler og bær er blevet møre. Blend med en stavblender indtil du synes din marmelade har den rette konsistens.

  • 3

    Smag marmeladen til med sukker, evt. lidt citronsaft og justér efter behov.

  • 4

    Tip

    Udover at klæde en nybagt bolle, kan marmeladen bruges som fyld i kager og passer også godt som et sødt element ovenpå din yndlingsost.