Hos Mejnerts Mølle i Svebølle på Sjælland, ønsker den familiedrevne virksomhed, at give en oplevelse af, at være tæt på naturen når du bruger deres lækre, økologiske råvarer hjemme i køkkenet. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på Mejnerts signaturbrød, så du også kan bage et lækkert stykke brød, som passer perfekt på morgenbordet, sammen med et godt stykke ost og en kop friskbrygget kaffe. Mmh!
220 | g | tipo 00 hvedemel |
250 | g | sigtet hvedemel |
75 | g | fuldkorn ølandshvedemel |
100 | g | surdej (hvis du ikke har en aktiv surdej, kan du bruge 100 g vand og 10 g gær) |
375 | g | vand |
14 | g | salt |
Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i rørekedel og æltes i 6-8 min, til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 1 min, indtil den slipper rørekedlens kanter.
Dejen kommes i en oliesmurt beholder og hæver ca. 12 timer på køl, optimalt 6-8 grader (brug fx køleskabets grøntsagsskuffe).
Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og foldes forsigtig ind over sig selv. Herefter bages brødet i en varm ovn (230 grader) til det har en kernetemperatur på 99 grader.