Hos Mejnerts Mølle i Svebølle på Sjælland, ønsker den familiedrevne virksomhed, at give en oplevelse af, at være tæt på naturen når du bruger deres lækre, økologiske råvarer hjemme i køkkenet. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på Mejnerts signaturbrød, så du også kan bage et lækkert stykke brød, som passer perfekt på morgenbordet, sammen med et godt stykke ost og en kop friskbrygget kaffe. Mmh!
| 220 | g | tipo 00 hvedemel |
| 250 | g | sigtet hvedemel |
| 75 | g | fuldkorn ølandshvedemel |
| 100 | g | surdej (hvis du ikke har en aktiv surdej, kan du bruge 100 g vand og 10 g gær) |
| 375 | g | vand |
| 14 | g | salt |
Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i rørekedel og æltes i 6-8 min, til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 1 min, indtil den slipper rørekedlens kanter.
Dejen kommes i en oliesmurt beholder og hæver ca. 12 timer på køl, optimalt 6-8 grader (brug fx køleskabets grøntsagsskuffe).
Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og foldes forsigtig ind over sig selv. Herefter bages brødet i en varm ovn (230 grader) til det har en kernetemperatur på 99 grader.