Lækkert signaturbrød fra Mejnerts Mølle

Mejnerts signaturbrød

 

Hos Mejnerts Mølle i Svebølle på Sjælland, ønsker den familiedrevne virksomhed, at give en oplevelse af, at være tæt på naturen når du bruger deres lækre, økologiske råvarer hjemme i køkkenet. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på Mejnerts signaturbrød, så du også kan bage et lækkert stykke brød, som passer perfekt på morgenbordet, sammen med et godt stykke ost og en kop friskbrygget kaffe. Mmh!

0:50 normal
Lækkert signaturbrød fra Mejnerts Mølle

Ingredienser

220 g tipo 00 hvedemel
250 g sigtet hvedemel
75 g fuldkorn ølandshvedemel
100 g surdej (hvis du ikke har en aktiv surdej, kan du bruge 100 g vand og 10 g gær)
375 g vand
14 g salt

Tilberedning

  • 1

    Alle ovenstående ingredienser, undtagen salt, kommes i rørekedel og æltes i 6-8 min, til dejen begynder at samle sig. Herefter tilsættes salt og dejen æltes ved høj hastighed i 1 min, indtil den slipper rørekedlens kanter.

  • 2

    Dejen kommes i en oliesmurt beholder og hæver ca. 12 timer på køl, optimalt 6-8 grader (brug fx køleskabets grøntsagsskuffe).

  • 3

    Efter endt hævning vendes dejen ud på et meldrysset bord og foldes forsigtig ind over sig selv. Herefter bages brødet i en varm ovn (230 grader) til det har en kernetemperatur på 99 grader.